معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اولین نشست خبری خود به تشریح برنامه ها و اولویت های معاونت قرآن و عترت پرداخت.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری عبدالهادی فقهی زاده، معاون قرآن وعترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز ۱۲ آذر ماه در سالن جلسات معاونت قرآن و عترت برگزار شد.

فقهی زاده با اشاره به اهداف کلی معاونت قرآن و عترت اظهار داشت: هدف کلی معاونت کمک به خارج کردن قرآن از مهجوریت و وارد کردن آن به عرصه های گوناگون زندگی در حوزه های علمی وعملی است.

وی ادامه داد: قرآن شناسنامه مسلمانی ماست که ارتباط تنگاتنگی با فرهنگ ما دارد و ما به ایرانی بودنی که از آیین قرآن پیروی می کند مفتخریم.

فقهی زاده تأکید کرد: در معاونت قرآن کارهای بسیار خوبی از قبل شکل گرفته بود که هفته های قرآن و عترت؛ جشن رمضان، آزمون سراسری حفظ و مفاهیم قرآن و کارکنان دولت از جمله این اقدامات بوده است.

وی ادامه داد: استانداردسازی مفاهیم قرآن و عترت با بیش از نود تألیف و ابلاغ به سازمانهای دولتی از دیگر کارکردهای معاونت قرآن بوده است.

وی با اشاره به طرح شناسنامه قرآنی تصریح کرد: طرح شناسنامه قرآنی به صورت آزمایشی و در حد پروپوزال انجام شده و همچنین معاونت قرآن و عترت در دوره قبل تجهیز استودیوهای سمعی و بصری در شهرهای بزرگ تهران، قم، تبریز، مشهد و یزد را در کارنامه کاری خود ثبت کرده است.

فقهی زاده با برشمردن اولویت های معاونت قرآن وعترت اظهار داشت: از اولویت های معاونت قرآن و عترت نگاه ویژه به موضوع عترت به عنوان یکی از اصلی ترین مأموریت معاونت از طریق حمایت دوره های مختلف علوم ومعارف با همکاری دانشگاه علوم قرآن و حدیث خواهد بود.

وی بسترسازی برای تأسیس آموزش مجازی از طریق بازی های الکترونیکی و تولید انیمیشن های قرآنی را یکی دیگر از اولویت های معاونت قرآن برشمرد و افزود: تشکیل و احیای کمیته ها و کارگروه ها در زمینه های علمی پژوهشی،تشکیل کمیته تحول کیفی با حضور افراد برجسته علمی، ایجاد کارگروه های تخصصی در این زمینه از جمله اولویت ها این معاونت خواهد بود.

معاون قرآن و عترت با تأکید بر ایجاد کارگروه ادبیات و رسانه گفت: معاونت قرآن و عترت  یکی از تخصصی ترین معاونت ها بوده که کارگروه ها نیز بازوی این دستگاه در زمینه های تخصصی خواهند شد که کارگروه ادبیات، هنر و رسانه و ایجاد کارگروهی جهت ترجمه تخصصی قرآن از جمله این کارگروه ها بوده است.

فقهی زاده با تأکید بر اقدامات در دست معاونت قرآن اظهار داشت: تشکیل و تأسیس دو حوزه مشاوره تخصصی معاونت برای تعیین مشارکت بین الملل و تعیین مشاور تخصصی آموزشهای الکترونیکی از اقداماتی است که در معاونت قرآن و عترت انجام خواهد گرفت.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: گسترش تعامل با صداوسیما، گسترش مطالعه و پژوهش در حوزه های سه گانه نظری، کاربردی و فرهنگ سازی؛ حمایت ازشکل گیری نهادهای قرآنی و عترتی برای کودکان و نوجوانان، تعامل دوسویه با موسسات قرآنی از طریق بازدید، گزارش گیری از فعالیت های موسسات و ایجاد نظارت موثر متناسب با اهداف معاونت، و همکاری با آنها ایجاد زمینه همکاری با آنها از جمله نمایشگاه قرآن از کارهایی خواهد بود که معاونت قرآن و عترت در دستور کار خود قرار داده است.

وی با اشاره به لزوم ایجاد مشارکت تشکل‌های صنفی و نهادهای قرآنی در نمایشگاه قرآن و تقویت بخش بین‌الملل تصریح کرد: سعی داریم مناطق جداگانه‌ای در جهان اسلام تعریف کنیم مثلاً شبه قاره، شمال آفریقا یا مسلمانان روسیه را شکل می‌دهیم و از این مناطق مهمانان برای حضور در نمایشگاه دعوت می‌کنیم و برنامه‌های متنوعی خواهیم داشت.

معاون قرآن و عترت ارشاد به برگزاری نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم اشاره کرد و گفت: نمایشگاه بین‌المللی قرآن امسال باقوت بهار سال ۱۳۹۷ برگزار می‌شود. اولین جلسه سیاستگذاری هم هفته آینده برپاخواهد شد.

وی در ادامه با بیان اینکه ما سعی داریم نمایشگاه قرآن به فروشگاه محصولات قرآنی تبدیل نشود خاطر نشان کرد: برای مکان برگزاری این نمایشگاه هم با مسئولان مصلی صحبت شده است و مذاکراتی صورت گرفته تا نمایشگاه بین‌المللی قرآن به مدت سه هفته در بهار برگزار شود.

فقهی‌زاده با اشاره به اینکه محدود کردن قرآن و عترت به فعالیت‌های رادیو قرآن و شبکه قرآن جفا در حوزه قرآن است گفت: برای ما همه رسانه‌ها مهم هستند و هیچ تفاوتی بین رسانه‌ها قائل نیستیم و از نگاه منتقد آنها استقبال می‌کنیم.

وی در ادامه از افزایش دو برابری تعداد بیمه‌شدگان خبر داد و افزود: در سال آینده تعداد بیمه‌شدگان را به دو برابر آمار فعلی افزایش می‌دهیم و امیدواریم با تخصیص به موقع اعتبارات بتوانیم به درستی فعالیت‌ها را پیگیری کنیم.

معاون قرآن و عترت ارشاد با بیان اینکه سند تبلیغ و ترویج سه ماه است که ابلاغ شده است گفت: یکی از دلایل تأخیر در اجرای سند تحولاتی بود که در معاونت ایجاد شد اما ما یک ماه است که فعالیت‌ها را بررسی کردیم و جلساتی داشتیم تا بتوانیم مقدمات اجرای سند را فراهم سازیم. البته نخستین سفر استانی خود را نیز با نگرش عمل به سند پیش‌بینی کردیم و هم‌اکنون وارد فاز اجرایی سند تبلیغ و ترویج شده‌ایم و باید بگوییم ما به تعهدات خود و اجرای سند پایبند هستیم.