سردبیر مجله شیعه شناسی با بیان اینکه تلویزیون نقش مهمی در ارتقاء و ترویج معارف اسلامی دارد، گفت: سطح تهیه و تولید برنامه های دینی تلویزیون باید کیفی تر از شود تا عملکرد این رسانه فراگیر و تأثیرگذار در راستای هدایت جامعه به خیر و نیکی، مؤثر و سازنده باشد .

حجت الاسلام دکتر سید رضا مؤدب سردبیر فصلنامه شیعه شناسی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: نقش تلویزیون در توسعه و اشاعه مفاهیم دینی نقش مؤثری است، می توان عملکرد تلویزیون را در اشاعه معارف دینی خوب ارزیابی کرد اما در برخی مواقع در عملکرد خود در توجه به معارف دین اسلام دچار لغزش هایی نیز بوده است برنامه های با محتوای غیر دینی که گاهی مواقع پخش می شود بعضا نامناسب است و البته در اینجا نمی توان نقش منفی تلویزیون را در بسیاری از مواقع نادیده گرفت.

وی با یادآوری تأثیرات مثبت و منفی برنامه های تلویزیونی بر افکار عموم، گفت: بعد از انقلاب اسلامی به ویژه در این دهه تلویزیون در ارائه مفاهیم غیر دینی و با محتوای مختلف برای خانواده های متدین نقش مطلوبی نداشته است که البته توسعه شبکه قرآن و معارف تلویزیون روند مطلوبی را طی کرده است.

سردبیر فصلنامه شیعه شناسی در ادامه افزود: تلویزیون براحتی می تواند اثرات منفی و مثبتی را افکار عمومی ایجاد کند به این دلیل که از جاذبه های بصری و سمعی بسیاری بهره مند است، در واقع می تواند در ارتقای معارف دین در لابه لای برنامه ها نقش مثبتی در این زمینه داشته باشد.

وی با اشاره به آثار تربیت دینی با توجه به وجود رسانه ها در زندگی، یادآور شد: اگر به چهار نسل قبل برگردیم زمانی که تلویزیون گسترده نبود، ارتباطات به شیوه های دیگری شکل می گرفت و تربیت ها نیز به شیوه های امروزی نبود، تربیت دینی خانواده ها از استحکام برخوردار و بسیاری از ارزشها جایگاه خود را داشتند.

حجت الاسلام مؤدب با تأکید بر اینکه عملکرد تلویزیون در توسعه کیفی برنامه های دینی مؤثر بوده است، اظهار داشت: متأسفانه توسعه کمی تلویزیون بیش از توسعه کیفی برنامه ها مورد توجه بوده، در حالی که باید این برنامه ها بر اساس علائق مردم طبقه بندی شده و به صورتی کیفی ارائه شوند .