رئیس کمیته فرهنگی شورای شهر تهران فعالیت های کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در سال ۹۶ را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدجواد حق شناس رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در دوره پنجم در گزارش صد روزه از فعالیت های این کمیسیون پس از صحن علنی شورای شهر امروز گفت: جلسات کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در دوره پنجم از پنجم شهریور ماه سال ۹۶ تشکیل شده است و تاکنون ۲۲ جلسه رسمی و ۵ جلسه فوق العاده در این کمیسیون برگزار گردیده است. همچنین گفتنی است که در جلسات رسمی حدود ۸۰ مصوبه داشته ایم و اعضای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی در طی این مدت ۲۱ تذکر در صحن علنی داشته است.

وی در ادامه پیرامون مصوباتی که در این کمیسیون تصویب شده است، گفت: از جمله مصوبات قابل ذکر در این کمیسیون می توان به این موارد اشاره کرد:
۱. تعیین روسای کمیسیون ها که طی آن جناب مسجدجامعی ریاست کمیته دینی و عضویت شورایاری ها، دکتر فخاری به عنوان نایب رئیس کمیسیون و رئیس کمیته اجتماعی و نیز عضویت در ستاد شورایاری ها، جناب خلیل آبادی کمیته میراث فرهنگی و گردشگری و بافت های فرسوده و عضویت در ستاد توانمندسازی سازمان های مردم نهاد، جناب نظری ریاست کمیته ورزش و مشارکت های مردمی و عضویت در ستاد سازمان های مردم نهاد و بنده نیز علاوه بر ریاست کمیسیون مسئولیت کمیته های فرهنگ و هنر و نیز کمیته وام فرهیختگان و کمیسیون نامگذاری را عهده دار شدم.

۲. طی جلسات مختلف نمایندگان کمیسیون در مجامع عمومی مختلف تعیین و معرفی شده است.

۳. مصوباتی مربوط به هماهنگی های برنامه های استقبال از اول مهر و آغاز سال تحصیلی در این کمیسیون انجام شد.

۴. مصوباتی مربوط به الزامات اسناد بالادستی و پیوست های فرهنگی و اجتماعی و نظر اصناف در پروژه های معاونت فرهنگی و اجتماعی و شرکت توسعه فضاهای فرهنگی و هنری نیز به انجام رسید.

۵. مصوبات مربوط به فعالیت های فرهنگی بین المللی شهر تهران معطوف به برگزاری یک اجلاس بین المللی مربوط به امور شهری در تهران و حمایت از عضویت سازمان های مردم نهاد مرتبط در اجلاس های بین المللی و ارتقای سطح فرهنگی بین المللی تهران انجام شد.

۶.مصوبات و اقدامات نظارتی و بازدید میدانی از مراحل و جزئیات برگزاری مراسم اربعین سال جاری توسط این کمیسیون به انجام رسید.

۷.مصوبه تعیین روز هفدهم دی ماه سالروز درگذشت جهان پهلوان تختی به عنوان روز ورزش تهران که می باید در صحن شورا طرح و تصویب شود.

۸.مصوبه بازرسی کارشناسی و رسیدگی به وضعیت سه پروژه اطلس کلازا، البرز لشگرک و مجتمع امام رضا علیه السلام که منجر به مصوبات قابل توجه دیگری شده است.

۹.مصوبات مربوط به رسیدگی به آسیب های اجتماعی و سند رفاه اجتماعی شهرداری تهران نیز در دستور کار قرار داشته است.

۱۰.مصوبات مربوط به پروژه های سینمایی در این کمیسیون به انجام رسیده است.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر با بیان اینکه این کمیسیون اقدامات زیاد دیگری نیز داشته است، گفت: از جمله دیگر اقدامات مهم و قابل ذکر کمیسیون را می توان به:

۱.بررسی ضرورت طراحی استراتژی های مشخص برای هر کدام از حوزه های زیر مجموعه کمیسیون که می بایست منجر به طراحی و اعلام استراتژی فرهنگی شهر، استراتژی هنری شهر، استراتژی اجتماعی شهر و سایر حوزه ها گردد.

۲.تعیین سازوکار تشکیل کارگروه های ذیل کمیته های کمیسیون که طی آن هدف و برنامه هم اندیشی و بهره گیری از نخبگان، دانشگاهیان و متخصصان با نگرش شهری برای همه شهروندان دنبال خواهد شد.

وی افزود: با تشکیل کارگروه ها تلاش می کنیم مدیریت شورایی را در شهر تهران به معنای واقعی آن نزدیک کنیم و این بدین معناست که تصمیم سازی اصلی بر عهده نخبگان هر یک از حوزه های ذیربط و از میان مردم باشد.

۳.نشست کمیسیون با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که چشم انداز روشنی از همکاری های شورا، شهرداری و وزارت فرهنگ را نوید داد و دارای اهمیت خاصی است.

۴.نشست کمیسیون با خانه هنرمندان که با برگزاری این نشست امید است همراه تغییرات جدید در مدیریت آن به مرحله جدیدی از همکاری های تنگاتنگ بین کمیسیون و خانه هنرمندان وارد شود.

۵.بررسی تقاضای طرح تحقیق و تفحص از موسسه همشهری که مراحل قانونی آن در حال انجام است و تاکنون در دو مرحله گزارشات نسبت خوبی دریافت شد و در اختیار متقاضیان طرح قرار داده شده است.

۶.پیگیری موضوع پروژه های سینمایی جهت بررسی مشکلات و مسائل موجود که در دستور کار کمیسیون قرار گرفته است.

۷.بررسی چگونگی بهره برداری از مراکز اجتماعی، ورزشی، هنری و فرهنگی از دیگر مصوباتی بود که بر طبق آن قرار شد تا دستورالعمل ها و گزارش ها بررسی و نسبت به آن تصمیم گیری شود.

۸.جلسات کمیسیون با معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری در زمان مدیریت قبلی آن و اخذ گزارش عملکرد حوزه های مختلف آن به تفکیک ادارات کل و سازمان های زیر مجموعه آن که نتایج آن در اختیار کمیسیون است.

۹. گزارش عملکرد شش ماهه سال جاری معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری و سازمان فرهنگی و هنری نیز در دست بررسی است که نتایج آن در اختیار و آگاهی عموم قرار خواهد گرفت.

۱۰.کمیسیون چند جلسه رسمی و غیررسمی نیز با آقای صالحی امیری بعد از انتصاب ایشان به عنوان معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری داشته است که حاکی از همدلی و همراهی طرفین در مسیر پیش رو بوده است و چشم انداز روشنی از هماهنگی و همگامی را نشان می دهد.

محمدجواد حق شناس درباره رویکرد کلی کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر اظهار داشت: رویکرد کمیسیون طبق بحث های متعدد در جلسات کمک به نهادینه کردن نگاه فرهنگی به شهر و توسعه پایدار انسان محور است که از طریق سیاستگذاری و نظارت صحیح بر عملکرد فرهنگی اجتماعی شهرداری حول محور نگاه انسانی به شهر دنبال خواهد شد. شاید لازم باشد تغییراتی جدید ایجاد شود که از جمله آن در روش های نظارت و ارزیابی عملکرد شهرداری به ویژه در حوزه فرهنگی اجتماعی خواهد بود.

وی همچنین اضافه کرد: تلاش خواهیم کرد تا با جلب مشارکت مردم و احترام به شهر و شهروندان در مسیر کاستن از رنج و زحمت مردم و بالا بردن شادی و رضایتمندی مردم گام به گام به پیش برویم.

در ادامه حق شناس در پاسخ به سوالات خبرنگاران در خصوص این که  چرا شورای شهر به اعتراضات و نگرانی اتحادیه کتابفروشان در خصوص شهرکتاب عکس‌العملی نشان نمی‌دهد و کتابفروشان نگرانند که با رونق باغ کتاب مشتریان خود را از دست دهند، گفت: شهرداری نیامده کتابفروشی کند و باغ کتاب هم محل فروش کتاب نیست.

او با تاکید بر اینکه نمی‌خواهیم با فعالیت شهرداری لطمه‌ای به صنف کتابفروشان وارد شود، ادامه داد: ما می‌خواهیم باری از روی دوش این صنف برداریم. اگر فعالیت‌های شهرداری منجر به تعطیلی کتابفروشی‌ها شود بی‌شک این اقدام را تایید نمی‌کنیم. من با آقای آموزگار رئیس اتحادیه دیداری داشتم و بی‌شک حق را به آنها می‌دهم.

رئیس کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای شهر با اشاره به بازدیدهایی که از راسته‌های کتابفروشی داشته است، تصریح کرد: من حتی از شهردار منطقه ۱۱ خواستم در راستای رونق کتابفروشی‌ها اقدامی در خصوص دستفروشان کتاب صورت دهد و مراکز تولید پایان‌نامه را از انقلاب خارج کند.

او در پاسخ به این سوال که شورای شهر طرحی در دست دارد، ادامه داد: در این زمینه در حال مذاکره با دو طرف هستیم.

او در ادامه در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درمورد فعالیت‌های سرای محلات گفت: وضعیت سرای محله‌ها مناسب نیست. آنها شکل گرفته‌اند تا کار اجتماعی و فرهنگی بکنند. اما در عمل اینطور نیست و هر سرای محله سلیقه‌ای اداره می‌شود. این مکان را به شغل‌های غیرمرتبط اجاره داده‌اند و ستاد شورایاری‌ها درخواست کردیم طرحی در این خصوص ارائه دهند.

حق‌شناس با تاکید بر اینکه به شدت به هر نوع تعرضی در اراضی عباس آباد حساس است، درباره آینده نمایشگاه کتاب خاطرنشان کرد: قرار شده در این زمینه نشستی با حضور وزیر و معاون شهردار برگزار شود. به نظر ما شهر آفتاب گزینه مناسبی است اما ناشران به علت بعد مسافت مصلی را در نظر دارند و وزارت فرهنگ و ارشاد تا دو هفته آینده در این زمینه تصمیم خواهد گرفت.

حق‌شناس در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد فعالیت‌هایسازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران و موازی‌کاری آن با معاونت اجتماعی و فرهنگی تصریح کرد: با مسئولان فرهنگی و هنری چندین جلسه برگزار کردیم و رئیس سازمان گله کرد که پیش از ۹۰ درصد بودجه صرف حقوق کارکنان می‌شود. در نتیجه برای درآمدزایی اقدام به اجاره دادن امکانات سازمان شده‌اند اما درآمدها صددرصد صرف خود مجموعه می شود. البته نیاز به سازوکار دارد و باید مصوبه شورا بگیرد.

حق‌شناس در ادامه در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که چه واکنشی در خصوص اظهارات جلسه گذشته سردار یزدی دارد، گفت: ما در مباحث شهری هیچ چیز محرمانه‌ای از مردم نداریم. اگر طرحی دارند از آنها برای شرکت در کمیسیون دعوت می‌کنیم و از توانمندی آنها از محل تامین آسیب‌های اجتماعی حمایت می‌کنیم. البته مردم حقی را به شورا داده‌اند و منتظر روشن شدن طرح دقیق و مشخصی هستیم و برای اجرای طرح هم باید مراحل قانونی آن طی شود.

این عضو شورا در خصوص فعالیت‌ها و سرمایه‌گذاری‌های موسسه تصویرشهر و فیلم‌های که جنبه شهری ندارند، ادامه داد: ما با ساختار تصویر شهر مشکلی نداریم؛ مشکل ما اعمال سلیقه شخصی است. درباره بحث فیلم ماجرای نیمروز نیز سرمایه‌گذاری مطرح بوده و نه کمک. با این حال تصویرشهر باید در فیلم‌هایی ورود کند که به موضوع شهری مربوط می‌شود.

حق‌شناس با تاکید بر اینکه قصد ندارند به برخوردهای سطحی و همایشی در حوزه اجتماعی و فرهنگی ادامه دهند، تصریح کرد: من هم وجود موازی‌کاری در سازمان فرهنگی و هنری و معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری را تایید می‌کنم ولی موازی‌کاری در مسائل زنان و مسائل اجتماعی هم وجود دارد.