سرپرست هیئت بررسی، شناسایی و نجات‌بخشی مسیر آزادراه کرمان ـ بندرعباس ازجمله نخستین دستاوردهای این طرح را کشف محوطه‌های پارینه‌سنگی در نزدیک‌ترین پس‌کرانه‌های خلیج فارس اعلام کرد.

به‌گزارش خبرگزاری مهر به‌نقل از روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، سلمان انجم‌روز سرپرست هیئت بررسی، شناسایی نجات‌بخشی مسیر آزادراه کرمان ـ بندرعباس امروز چهارشنبه ۲۰ دی ۹۶ با اعلام این خبر گفت: بررسی باستان‌شناسی مسیر آزادراه کرمان ـ بندرعباس (محدوده استان هرمزگان) با اهداف شناسایی، مطالعه و حفاظت آثار و محوطه‌های موجود در مسیر پیشنهادی این آزادراه آغاز شد.

او افزود: بررسی یادشده اطلاعات لازم را برای برنامه‌ریزی در زمینه اجرای طرح آزادراه و همچنین انجام مطالعات باستان‌شناسی آتی در منطقه فراهم می‌کند.

این باستان‌شناس ادامه داد: در نتیجه این بررسی می‌توان برنامه‌ریزی‌های جامعی برای انجام برنامه‌های عمرانی و حفظ میراث‌فرهنگی انجام داد.

او تأکید کرد: با شناسایی آثار و محوطه‌های موجود در منطقه، افزون بر حفاظت از آن‌ها می‌توان در زمینه شناخت وضعیت فرهنگی منطقه در دوره‌های مختلف آن به اطلاعات مهمی دست یافت.

انجم‌روز افزود: محدوده بررسی در استان هرمزگان در برگیرنده مسیری به طول ۱۳۰ کیلومتر است که جمعاً با عرض دو کیلومتری پیشنهادشده ازسوی پژوهشکده باستان‌شناسی، شامل محدوده‌ای به وسعت ۲۶۰ کیلومتر مربع می‌شود که به‌صورت فشرده مورد بررسی قرار می‌گیرد.

برنامه بررسی نجات‌بخشی مسیر آزاد راه کرمان ـ بندرعباس محدوده استان هرمزگان با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری در حال انجام است.