جنگ های کوچک هسته ای می توانند تاثیر مخرب چندین دهه ای بر محیط زیست و تغییرات جوی داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندانی از دانشگاه کالیفرنیا در این خصوص اعلام کردند: حدود 40 کشور صاحب پلوتونیوم یا اورانیوم کافی برای ساخت ذرات خانه های هسته ای در جهان وجود دارند و در صورت تکرار فاجعه ای همچون هیروشیما تاثیرات منفی قابل توجهی در جهان به وجود خواهد آمد.

ریچارد تورکو در این خصوص گفت: گسترده بودن تاثیر مخرب جنگ های کوچک هسته ای بر محیط زیست زمین با توجه به کوچک بودن این نوع سلاح ها قابل توجه است.

یکی دیگر از این دانشمندان نیز گفت: تاثیراتی که از این طریق شکل خواهد گرفت، به دوباره شکل گرفتن محیط زیست به شیوه ای منجر می شود که هرگز قابل درک نخواهد بود. نتایج این مطالعه در نشست جاری اتحادیه ژئوفیزیک آمریکا منتشر خواهد شد.

در این مطالعه تلفات احتمالی در گرفتن جنگ هسته ای کوچک در مناطق شهری پرجمعیت در سراسر جهان نیز مورد بررسی قرار گرفت.

بر اساس گزارش لایو ساینس، دانشمندان براساس ارزیابی دود سیاه رنگ یک انفجار هسته ای و درگرفتن چنین جنگی برآورد کردند که هر کشور بین 6/2 تا 7/16 قربانی خواهد داشت.

آنها همچنین دریافتند که آلودگی مربوط به این دود سیاه در محدوده وسیعی همچون آمریکای شمالی و اوراسیا که فاصله زیادی با مناطق مستعد شکل گرفتن چنین جنگ هایی دارند به افزایش دما به میزان 2 درجه فارنهایت منجر خواهد شد.