به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از فرمانداری شیراز، علی سعیدی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر شهرستان شیراز گفت: معتادان افرادی گرفتار و بیمار و نیازمند توجه و مراقبت جدی برای بازگشت به جامعه هستند.
وی موضوع اشتغال معتادان پس از درمان را یکی از معضلات فعلی جامعه برشمرد و خاطر نشان کرد: ایجاد مراکزی برای حرفهآموزی معتادان درمان شده تاثیر بسزایی در داشتن شغل مناسب و بازگشت معتادان به جامعه دارد.
معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری شیراز گفت: مهارت آموزی بهبود یافتگان یکی از دغدغههای اصلی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان به شمار میرود که باید با استفاده از ظرفیت ادارات زیر ساختهای لازم را برای بازگشت معتادان بهبود یافته به جامعه فراهم کرد.
سعیدی با بیان اینکه سه قشر بیش از دیگر افراد جامعه در معرض ابتلا به مواد مخدر هستند، گفت: یکی از این گروهها دانشآموزان هستند که با توجه به فعالیت نواحی چهارگانه آموزش و پرورش شیراز، شناسایی مدارس و دانش آموزان در معرض خطر در حال انجام است.
وی گفت: گروه دوم دانشجویان را شامل میشود و لازم است کمیته پیشگیری در دانشگاهها تشکیل شده و از بعد عملی کار پیشگیری در دانشگاهها تمرکز بیشتری داشته باشد.
سعیدی گفت: گروه سوم مورد هجمه مواد مخدر بانوان هستند که با توجه به ابعاد و اثرات مخرب چند برابری نسبت به آقایان این مسئله باید کنترل و با قوت بیشتری دنبال شود.
فرماندار شیراز نیز گفت: آموزش فرهنگ صحیح زندگی، توانمندسازی، مهارت آموزی و توسعهی فرهنگ کار، استفاده از ظرفیت گروههای مردمنهاد، غنی سازی اوقات فراغت و ... مسائل مهمی است که میتواند در امر پیشگیری و مقابله با اعتیاد موثر باشد .
حیدرعالیشوندی گفت: توجه به این امر نیازمند نگاهی دو بعدی است از یک سو اهمیت مبحث پیشگیری و از سوی دیگر اجرای برنامه برای افراد و خانوادههایی که به نوعی با مسئله اعتیاد درگیر شدهاند. آگاهی بخشیدن به افراد جامعه، ایجاد فضاهای سالم و شاد میتواند در کاهش ابتلا به اعتیاد موثر باشد.
وی با اشاره به راهاندازی مرکز مادهی ۱۶ و برنامههایی متناسب با شرایط زمانی و مکانی در شیراز، گفت: اقدامات انجام شده گاه موفق و گاهی ناموفق بوده است؛ معتادان بهبود یافته، به دلیل نبود برنامه ریزیهای مناسب مجددا گرفتار اعتیاد شده و در این چرخه باقی میمانند.
فرماندار شیراز توجه به تداوم پایشها برای ممانعت از بازگشت فرد بهبود یافته به سمت اعتیاد، به نقش مهم آموزش و پرورش و ورزش و جوانان در زمینهی آگاهی بخشی و پیشگیری از بروز اعتیاد اشاره کرد.