به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع طبیعی استان مرکزی، یوسف یوسفی اظهار داشت: سرانه ملی جنگل یک هزار و ۷۰۰ متر مترمربع و در استان مرکزی ۱۱۰ متر مربع می باشد، این در حالی است که شاخص جهانی سرانی جنگل شش هزار متر مربع است.
وی ادامه داد: ۱۸ هزار هکتار جنگل و عرصه های دارای درخت در این استان وجود دارد که با توجه به صنعتی بودن، سرانه جنگلی محدودی است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: جنگل کاری در دو هزار هکتار از منطقه گردشگری چپلقی اراک و یک هزار هکتار در منطقه گردشگری گردو از طرح های امسال این استان برای افزایش عرصه های جنگلی است.
یوسفی افزود: با اجرای برنامه های احیا و طرح های مطالعاتی، پیش بینی می شود وسعت عرصه های جنگلی در این استان در سال های آتی به ۱۲۴هزار هکتار افزایش یابد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی افزود: جنگل کاری و توسعه فضای سبز در مناطق کشاورزی نیز راهبرد دیگر برای افزایش سرانه جنگل و فضای سبز است.
یوسفی ادامه داد: اجرای طرح زراعت چوب و کاشت گونه هایی موثر و مفید نظیر صنوبر در روستاها، کاشت درختان سنجد و صنوبر در مسیرهای پرتردد، رودخانه ها، تفرجگاه ها و راه ها از دیگر برنامه ها برای توسعه فضای سبز و جنگل در استان است.
وی گفت: اسفند ماه هرسال همزمان با هفته درختکاری یک میلیون نهال به صورت رایگان در استان توزیع می شود که به دلیل کمبود اعتبار این تعداد امسال به ۶۰۰ هزار اصله نهال کاهش می یابد.
یوسفی تاکید کرد: استان در منطقه خشکی قرار دارد و حفظ گونه های گیاهی در مناطق کویری و فضای سبز برای جلوگیری از افزایش ریزگردها و حفاظت بهینه از خاک به عنوان رسالت اصلی کاشت درخت و توسعه پوشش گیاهی مدنظر است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی ابراز امیدواری کرد با مشارکت مردم، بهره برداران و کشاورزان سرانه فضای سبز و جنگل این استان افزایش یابد.