به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبدا، محمد مهدی گویا در خصوص آخرین وضعیت بیماری های مناطق زلزله زده غرب کشور گفت: از نظر من به عنوان یک کارشناس، اتفاقاتی که تا کنون در مناطق زلزله زده رخ داده، باور کردنی نیست چرا که با توجه به سرمای هوا و مشکلات مردم، انتظار داشتیم که بیماری های واگیر، بیماری های اسهالی، آنفلوآنزا و وبا در بین مردم این مناطق شایع شود، اما نشد.
وی گفت: عدم شیوع بیماری های مختلف در مناطق زلزله زده با برنامه ریزی های دقیق انجام شد و تمام راه های ابتلا به بیماری های واگیر را بستیم و منتظر بودیم که در این مناطق، سرمازدگی و آتش سوزی ناخواسته در چادرها رخ دهد اما همه این مخاطرات، کنترل و پیشگیری شد و به مردم آموزش های لازم ارائه شد.
وی با بیان اینکه تا کنون هیچ بیماری در مناطق زلزله زده شیوع پیدا نکرده و فراگیر نشده است، افزود: به عوارض حوادثی مانند زلزله، در بلند مدت توجه داریم و انتظار داریم که با گرم شدن هوا، شاهد بروز برخی بیماری ها باشیم و به همین دلیل اقدامات خود را آغاز کرده ایم و ممکن است بیماری هایی مانند سالک در بین مردم مشاهده شود.
رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت یادآور شد: زلزله با قدرت بالا باعث می شود که ساختمانها تخریب شوند و آوارهای این ساختمانها زیاد باشد و وجود آوارها موجب گسترش انفجاری سالک می شود و اگر اقدامات انجام شده در جهت آواربرداری با سرعت بیشتری انجام شود، امید داریم که از بروز بیماری سالک پیشگیری شود.
وی ضمن تقدیر از مسئولان استان کرمانشاه به ویژه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به دلیل ساماندهی آواربرداری ساختمانهای تخریب شده، گفت: هفته پیش به استان کرمانشاه سفر کردم و در جلسه استانداری عنوان می کردند که نیمی از کار آواربرداری تمام و به خارج از شهر منتقل شده و به احتمال فراوان تا پایان سال، بقیه آوارها جمع آوری می شود که می تواند موفقیت بسیار بزرگی برای پیشگیری از بیماری سالک باشد.
گویا تاکید کرد: باید به فکر جمع آوری زباله در مناطق زلزله زده باشیم زیرا زباله، کانونی برای رشد و تکثیر حشرات و به ویژه پشه و همچنین موش است باید تکلیف فاضلاب این مناطق به سرعت مشخص شود و اقدامات جمع آوری زباله و فاضلاب در مناطق زلزله زده باید تشدید شود تا اتفاق خاصی رخ ندهد.