سنندج - مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری کردستان گفت: در حال حاضر بالغ بر ۸۰۰ میلیارد تومان پروژه از محل اعتبارات ملی و استانی در دو بخش آب و فاضلاب شهری در کردستان در دست اجراست.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین محمدی شامگاه سه شنبه در نشست با اصحاب رسانه های جمعی استان کردستان در بانه، گفت: بخشی از تامین سلامت مردم جزو فعالیت های شرکت آب و فاضلاب شهری است.

مدیر عامل شرکت آبفا کردستان عنوان کرد: ک میلیون و ۱۳۲ هزار نفر جمعیت تحت پوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب است که ۹۲ درصد این جمعیت در ۲۷ شهر استان تحت پوشش آب شرب سالم و بهداشتی هستند.

وی با بیان اینکه ۳۴۵ هزار انشعاب آب در سطح استان کردستان وجود دارد، گفت: کردستان ظرفیت تولید ۱۳۵ میلیون متر مکعب آب را دارد که در هر شهرستان متغیر است اما در سال ۹۶ مقرر شد که ۱۰۹ میلیون متر مکعب تامین شود.

محمدی با اشاره به وضعیت تصفیه خانه های قابل بهره برداری در استان کردستان در شرایط فعلی، افزود: شش تصفیه خانه آب و ۱۲۰ حلقه چاه که از ۱۳ منبع آب استفاده می کنند در سطح استان وجود دارد.

مدیر عامل شرکت آبفا کردستان اظهار کرد: در مجموع در استان کردستان ۶۳ میلیون متر مکعب آب سطحی و ۴۴ متر مکعب آب زیر زمینی در سطح استان برداشت می شود.

وی گفت: در سطح استان کردستان پنج هزار کیلومتر شبکه آب وجود دارد که انتقال و توزیع آب را بر عهده دارند.

محمدی افزود: یک میلیون و ۴۰ هزار نفر معادل ۹۲ درصد جمعیت شهری استان کردستان تحت پوشش خدمات جمع آوری فاضلاب هستند که از این مقدار ۷۱ درصد از پساف فاضلاب ها تصفیه می شود.

وی با بیان اینکه ۱۰ آزمایشگاه فاضلاب کنترل کیفی آن را تحت نظر دارند، گفت: در مجموع ۶۸ میلیون متر مکعب فاضلاب در شش تصفیه خانه در سال تصفیه می شود.

محمدی گفت: هفت هزار کیلومتر شبکه آب و فاضلاب در استان کردستان وجود دارد در حال سرویس دهی شبانه روزی به شهروندان کردستانی است.

وی به شمار اتفاقات حوزه آب و فاضلاب شهری در کردستان اشاره کرد و گفت: در سال ۱۰ هزار اتفاق آب صورت می گیرد و ممکن است در شهر هایی قطعی آب وجود داشته باشد اما شهری در استان وجود ندارد که مشکل کمبود آب داشته باشد.

مدیر عامل شرکت آبفا کردستان عنوان کرد: در سال ۹۶ در بخش آب ۸۰ پروژه در ۲۵ شهر در حال اجرا و ۷۲ هزار متر شبکه آب ایجاد شده است.

وی افزود: در بخش فاضلاب ۷۲ پروژه در سال ۹۶ اجرا شده است و ۴۷ کیلومتر شبکه فاضلاب ایجاد شده است.

محمدی گفت: مجموع طرح های آب رسانی و ایجاد تاسیسات فاضلاب در استان ۸۰۰ میلیارد تومان است.

وی در مورد پروژه تصفیه خانه شهر بانه گفت: رشد جمعیت شهر بانه به نسبت کل استان در چند سال اخیر بیشتر بوده و این مسئله مشکلاتی برای تامین آب این شهر بوجود آورده بود.

محمدی با بیان اینکه آب شهر بانه با مشکل کمی و کیفی آب مواجه شده بود، گفت: در صورتی که اقداماتی برای رفع مشکل آب شهر بانه انجام نمی شد مردم این شهر با کمبود ۱۰۰ درصد آب مواجه می شدند.

مدیر عامل شرکت آبفا کردستان اظهار کرد: سد عباس آباد نیز برای تامین آب وضعیت خوبی را سپری نمی کرد و می بایست این پروژه طی سه ماه به بهربرداری می رسید.

وی با بیان اینکه این تصفیه خانه ۲۵۰ لیتر در ثانیه آب را پمپاژ و تصفیه می کند، افزود: تاسیسات قدیمی این تصفیه خانه به روز و ۵۰ درصد از حجم آب سد با این کار صرفه جویی می شود.

وی گفت: شش میلیارد تومان برای این طرح بر آورد اولیه شد که شرکت آب و فاضلاب کشور سه میلیارد تومان آن را تامین و مابقی از درآمد های شرکت آبفا استان تامین شد.

محمدی افزود: این پروژه یکی از پروژه های مهم از طرح های مدیریت بحران کشور است که از فردا در شهر بانه افتتاح می شود و به صورت رسمی در مدار بهره برداری قرار می گیرد.