فیلم سینمایی "قطار سریع‌السیر کابل" محصول جدید صنعت فیلمسازی هند است و حکومت طالبان را بر افغانستان را در اشکال گوناگون نشان می‌دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، این فیلم نمایانگر سفر 48 ساعته سه خبرنگار است و سازندگان آن مدعی هستند که هدف فیلم سخنرانی درباره سیاست نیست، بلکه در روایت هزلی خلاصه می شود که در ایالات متحده به وقوع می پیوندد و نمایانگر نقش طالبان در بدبختی مردم عادی افغانستان است.

نمایش فیلم در هفته گذشته با یادداشت های متفاوتی از سوی منتقدان مواجه شد، به طوری که برخی از کارشناسان سینما از آن به عنوان مستندی سیاسی و آشفته یاد و گروهی دیگر از نوع نگاه آن به جامعه افغان بعد از طالبان استقبال کردند. تران ادارش، منتقد مطرح بالیوود، با اشاره به اینکه "قطار سریع‌السیر کابل" مستند نیست، گفت: "می توان آن را در زمره فیلم های تریلر جای داد. فیلم از شهامت لازم برای پرداختن به سوژه های دشوار برخوردار است."

خالد محمد، دیگر منتقد هندی، نظری مخالف دارد و می گوید: "پیام سیاسی فیلم دچار آشفتگی است و در نهایت از طالبان دفاع و با آنها همذات پنداری می شود. زمانی که تریلری بر اساس رویدادهای واقعی ساخته می شود، شما توقع جسارت بیشتری از آن دارید." فیلم با سفر دو خبرنگار تلویزیون هند به کابل آغاز می شود. آنها در جستجوی مبارزان طالبان برای مصاحبه هستند و در مسیرشان با یک عکاس آمریکایی ملاقات می کنند.

"قطار سریع‌السیر کابل" نمایانگر تصاویری زیبا از چشم اندازهای افغانستان، ساختمان های ویران و مردم آن است. در این میان صحنه های مبارزه میان طالبان و مخالفانشان بر میزان هیجان فیلم افزوده و گفتگوهای میان خبرنگاران و گروگانگیرهای طالبان بعد سیاسی فیلم را تشکیل می دهد.