اردبیل- شورای برنامه ریزی و توسعه استان اردبیل به صورت مشروط طرح حفاظت جامع کوه سبلان و آق داغ را مصوب کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، صبح شنبه در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان اردبیل بار دیگر یکی از دغدغه های جدی محیط زیست اردبیل مطرح شد.

طی سال های اخیر حفاظت ویژه کوه سبلان اثر طبیعی ملی و منطقه حفاظت شده آق داغ به صورت ویژه مورد تاکید کارشناسان بوده است.

از بین رفتن پوشش گیاهی، صدمه به آب و خاک و حفاظت از گونه های در معرض خطر جانوری علت های عمده مطالعه و تدوین طرح جامع مطالعاتی عنوان می شود.

با این وجود جهت اجرا و تخصیص اعتبار محیط زیست استان بار دیگر دغدغه های خود را مطرح کرد و اینبار نیز در کمال تعجب این طرح با اعمال شروطی مصوب شد.

معاون نظارت و پایش محیط زیست استان اردبیل در این جلسه به مطالعه جامع و تدوین طرح توجیهی حفاظت آق داغ و کوه سبلان اشاره کرد.

حسن قاسم پور با بیان اینکه طرح حفاظت منطقه آق داغ از سال ۹۳ آغاز و در سال ۹۵ به اتمام رسیده است، ادامه داد: طرح حفاظت کوه سبلان نیز سال ۹۴ آغاز و سال ۹۵ به اتمام رسیده اما تاکنون به دلیل کمبود اعتبار عملیاتی نشده است.

وی تاکید کرد: علاوه بر این مطالعه طرح حفاظت سایر مناطق چهارگانه حفاظت شده به ویژه غار یخگان در دست اقدام است و نیازمند تامین اعتبار هستیم.

معاون نظارت و پایش محیط زیست استان با بیان اینکه حفاظت دو گونه در معرض خطر خرس قهوه ای و غاز پیشانی سفید نیز نیازمند اعتبار است، ادامه داد: در وضعیت فعلی تنها ۷.۸ درصد از مساحت استان مناطق حفاظت شده و ۱۳.۵ درصد منطقه شکار ممنوع است که به مراتب کمتر از میانگین کشوری است.

در مقابل دلنگرانی مسئولان محیط زیست استان، رئیس صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل خواستار توجه به بهره برداری معدنی در پیرامون آق داغ شد.

سید حامد عاملی تاکید کرد: در این منطقه یک پهنه و ۱۷ بلوک داریم اما به دلیل مسائل محیط زیستی هر سرمایه گذاری به منطقه اعزام می کنیم دچار مشکل می شود.

وی تاکید کرد: اینکه هدف صرفا افزایش مناطق حفاظت شده باشد منطقی نیست و باید به سایر کاربری ها نیز توجه شود.

در نهایت استاندار اردبیل تصویب طرح حفاظت را مشروط به تامین کاربری معدنی، گردشگری و کشاورزی دانست.

اکبر بهنام جو ادامه داد: در این منطقه زون های مسی داریم و نباید موانعی برای ظرفیت های گردشگری، معدنی و کشاورزی ایجاد شود.

باید در نهایت منتظر ماند و دید نحوه بهره برداری معدنی، گردشگری و کشاورزی چگونه با الزامات حفاظت زیست محیطی مناطق از سوی مدیران اعمال می شود.