کتر مجید صفاتاج، کارشناس مسایل بین الملل در گفتگو با خبرنگار مهر درباره مسائل امروز عراق، گفت: وقتی بحث از اشغال و اشغالگر می شود طبیعی است مسائلی چون دخالت در حاکمیت یک کشور مطرح شود و تمام مسائل آن کشور را تحت الشعاع خود قرار دهد.
وی ادامه داد: هرچند در توافق نامه های ژنو و لاهه به طور صریح مشخص شده که دولت اشغالگر باید تمامی حقوق کشور اشغال شده را مورد توجه قرار دهد و حاکمیت ارضی و آزادی های سیاسی، فرهنگی، تامین معیشت و امنیت مردم را در دستور کار خود قرار دهد اما شاهدیم که در عراق چنین چیزی تا کنون اتفاق نیفتاده است.
این کارشناس مسائل خاورمیانه هدف اشغالگران عراق را دستیابی بیشتر و کامل بر منابع نفتی این کشور، خواند و گفت: با هدفی که کشورهای اشغالگر برای خود تعریف کرده اند هرکس یا هر جریانی که بخواهد در مقابل این سیاست قرار گیرد با او برخورد می کنند حتی اگر این جریان دولت قانونی ومشروعی باشد که با انتخاب مردم و در اثر یک فرآیند دموکراسی روی کار آمده باشد.
وی خاطرنشان کرد: آمریکائیها خود را حاکم بلامنازع در عراق می دانند و بسیاری از طرحها و برنامه های خود را به دولت عزاق تحمیل و دیکته می کنند و اجازه نمی دهند دولت عراق بتواند حاکمیت خود را به خصوص در مسائل امنیتی این کشور گسترش دهد.
صفا تاج تصریح کرد: دولت عراق بارها از آمریکائیها خواسته تا به تدریج مسائل امنیتی را به دولت این کشور واگذار کند که متاسفانه تا کنون چنین چیزی اتفاق نیفتاده است و حتی شاهد هستیم برخی افراد که توسط دولت عراق به اتهام تروریسم دستگیر می شوند توسط آمریکائیها و انگلیسی ها آزاد و در مقابل آمریکائیها هر که را بخواهند بازداشت و مستقیما به زندانهای خود منتقل می کنند.
وی دستگیری دو دیپلمات ایرانی در عراق توسط نیروهای آمریکائی را مصداق بارز دخالت حاکمیت اشغالگر در حاکمیت یک کشور دانست و ادامه داد: دستگیری این دو دیپلمات که به دعوت رسمی دولت عراق به این کشور سفر کرده بودند، بر خلاف عرف دیپلماتیک، موازین حقوقی و بین المللی و تکالیفی که کنوانسیون های مختلف بر عهده کشورهای اشغالگر گذاشته اند، صورت گرفته است.
این کارشناس مسائل عراق رفتار آمریکائیها در قبال ایران را طبیعی ذکر کرد و گفت: آمریکا یکی از دلائل شکست های خود در عراق را ناشی از نفوذ ایران در عراق، مسلمانان و به ویژه شیعیان این کشور می داند و دولت عراق سعی کرده حتی اگر سیاستهای خود را با ایران هماهنگ نمی کند در تقابل با آن هم قرار نگیرد.
وی افزود: دولت عراق همواره سعی کرده گفته آمریکائیها مبنی بر اینکه ایران در عراق دخالت می کند را رد کند و سیاستی مصالحه جویانه با ایران داشته باشد و این امر به زیان آمریکائیها است و به این دلیل آنها به اقداماتی دست می زنند که از مصادیق بارز حاکمیت در حاکمیت است.