سنندج- رییس موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران گفت: برمبنای مطالعات انجام شده بازارچه های موقت مرزی تاثیری برروی معیشت مردم نداشتند.

به گزارش خبرنگارمهر، حسین ایمانی جاجرمی امروز چهارشنبه در همایش ملی جامعه شناسی مرز، سیاست های توسعه وحیات اجتماعی مرزنشینان که در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزارشد، گفت: مسئله نابرابری خاص ایران نیست و در کشورهای توسعه یافته هم در حال اتفاق افتادن است.

وی عنوان کرد: مطالعات مختلف انجام شده نشان می دهد که بازارچه های موقت مرزی تاثیری برروی معیشت مردم نداشتند و هنوز هم رضایت از کیفیت زندگی در شهرهای مرزی ما پایین است.

وی با اشاره به سیاست شکست خورده افزایش شهرها دراستان های مرزی، بیان کرد: تعدادشهرهای مرزی را افزایش دادند ولی این مناطق نتوانستند جاذب جمعیت باشند.

رییس موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران با انتقاد از اینکه همواره مشکلات مناطق مرزی توسط رسانه ها منعکس می شود، گفت: وقتی مشکل ومعضلی برچسب منطقه ای می شود دیگر مسئله تحقق توسعه در آن منطقه سخت خواهد شد.

ایمانی جاجرمی اضافه کرد: بازنمایی رسانه ای خیلی مهم است و باید بتدریج روال کنونی و نگاه به مناطق مرزی تغییرداده شود.

وی با اشاره به اینکه کردستان، برای هر گونه توسعه ای از استعداد لازم برخوردار است، اظهارداشت: متاسفانه به دلیل بازنمایی رسانه ای، مردم کشورما بیشتر  ازجاذبه های دیدنی ترکیه اطلاع دارند تا آثار ومکان های گردشگری وتفریحی در کردستان.

وی عنوان کرد: مرزهای ایران و عراق باید برداشته شود و بهترین اماکن تفریحی وگردشگری بین دو کشور ایجاد شود البته این مهم تا زمانی که اوضاع عراق آشفته باشد قابل تحقق نیست.

رییس موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران ادامه داد: موفقیت کشورما در صلح و آرامش کشورهای همسایه است لذا باید به ایجاد صلح و آرامش و توسعه پایدار در منطقه کمک کنیم.