دکتر محمدعلی محققی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص توسعه ظرفیت های آموزش پزشکی در مناطق آزاد تجاری کشور افزود: در قانون برنامه چهارم وزارتخانه های علوم و بهداشت موظف هستند در مناطق آزاد تجاری فعالیت های علمی دانشگاهی و بین المللی را برقرار کنند که وزارت بهداشت این کار را آغاز کرده و برنامه هایی برای توسعه آن دارد اما نکته مهم این است که جنبه های پذیرش و چارچوب ها باید رعایت شود.
وی خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت در بخش آموزش کشور ظرفیت های بسیار بالای اشباع نشده ای دارد که به دلیل اهمیتی که برای آینده شغلی دانش آموختگان خود قائل است از همه آنها استفاده نمی کند.
محققی اضافه کرد: اگر بنا باشد ما علاوه بر ظرفیت های موجود فعلی که از طریق کنکور سراسری جذب کنیم، نیروهای بیشتری را تربیت کنیم بسیاری از آنها در ظرفیت موجود دانشگاه ها قابل آموزش هستند و ظرفیت های بسیار بزرگتری نیز خارج از ظرفیت های موجود دانشگاهی در مناطق آزاد تجاری، شهرهای در حال توسعه، مراکز استان ها وجود دارد اما باید تعادل برقرار شود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت تحصیل را حقی دانست که نمی توان اهل تحصیل را از آن محروم کرد و افزود: از سوی دیگر ظرفیت دانشگاه های کشور برای رفع نیاز تحصیلی محدود است بنابراین وقتی میان عرضه و تقاضا اختلاف وجود دارد مشکل به گونه ای خود را نشان می دهد که مراجعه داوطلبان به خارج از کشور و تحصیل در مراکزی که چندان اعتبار علمی ندارند نمونه ای از این مشکلات است.
وی تأکید کرد: تفاوت ماهوی میان رشته های موجود در وزارت بهداشت و وزارت علوم وجود دارد. وزارت علوم مسئولیت ارائه خدمات رشته های علمی خود را بر عهده ندارد. وزارت علوم مسئولیت تربیت نیروی انسانی را بر عهده دارد و بر اساس ظرفیتی که در قانون برنامه چهارم توسعه برایش تعیین شده باید 5 میلیون دانشجو را در یک برنامه ریزی 5 ساله تربیت کند و در این راه از همه ظرفیت های کشور از جمله دانشگاه آزاد اسلامی، پیام نور و جامع علمی و کاربردی استفاده می کند و پاسخگوی آینده شغلی دانش آموختگان نیز نیست.
محققی اضافه کرد: اما وزارت بهداشت پاسخگوی آینده شغلی دانش آموختگان است به این دلیل در پایه گذاری ها و توسعه کمی رشته ها باید کاملاً حسابگرانه عمل کند. این محدودیت ها یک تعارضی را بوجود می آورد و موجب می شود افرادی که مایل هستند در رشته های بالای پزشکی به تحصیل بپردازند به دلیل رقابت فشرده موفق نشوند.