به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه تهران امروز در ستون "سرمقاله" امروز خود به قلم پرویز اسماعیلی مدیر مسئول آورده است: در مورد خوزستان گفتنی فراوان است، اما به نظر می رسد این گفته امام راحل که "خوزستان دین خود را به اسلام ادا کرد" بیان همه ناگفته هاست. کارنامه مردم هوشمند و سلحشور خوزستان در دفاع مقدس، موقعی درخشان تر می شود که بدانیم نه حجم سنگین توطئه های قومی و قبیله ای و نه تامین نشدن صد درصدی مطالبات بحق خوزستانی ها طی دهه های اخیر هیچ کدام اندک تاثیری در وفاداری و همگرایی ملی مردمان خونگرم این استان نداشته است.
انصاف این است که با جمع بندی شرایط محیطی ، اقتصادی ، تهدیدات امنیتی، توطئه های فرهنگی و قومی و مسائلی از این دست باید استان خوزستان را ایرانی ترین استان کشور خواند.
از سوی دیگر استان خوزستان شاید بی نظیرترین استان کشور از نظر ظرفیت های ژئو استراتژیک است . حتی اگر از نفت و گاز و صنایع پایین دستی وابسته به آن بگذریم، ظرفیت اقتصادی این استان برای تعامل تجاری در کل منطقه به حدی است که دسترسی به کشورهای مهم منطقه و ساحل گسترده در کنار خلیج فارس در صورت برنامه ریزی درست می تواند خوزستان را به مهمترین و پرمزیت ترین گلوگاه (هاب)بازرگانی کل منطقه تبدیل کند.
از نظر منابع آبی خوزستان دارای پرآب ترین رودخانه خاورمیانه یعنی کارون است و علاوه بر این رودخانه های عظیمی چون دز، کرخه، اروند و گتوند قابلیتی منحصر به فرد به این منطقه بخشیده است که چنانچه از زاویه مهندسی و آمایش منابع آبی و زمینی به آن نگریسته شود، خوزستان به قطب کشاورزی کل منطقه بویژه در برخی محصولات استراتژیک مثل نیشکر و یا حتی برنج تبدیل خواهد شد.
طبعا در این میان ذهن طراح و خلاقی باید با راه اندازی صنایع وابسته، چرخه تولید در این استان را به توانمندی توزیع نیز مجهز کند. نخلستان های وسیع خوزستان، قابلیت بزرگ صیادی و پرورش آبزیان و همچنین اقلیم مناسب و متنوع نیز از دیگر ظرفیت های بزرگی است که به نظر می رسد از آنها غفلت شده است.
مهم تر از همه اینها، خوزستان از بالاترین ظرفیت های انسانی برخوردار است و نگاهی به پیرامون ما اثبات خواهد کرد که بسیاری از نخبگان و بزرگان عرصه های سیاست و اقتصاد، فرهنگ و اجتماع و نیز ورزش و دانش از این استان با برکت برخاسته اند و ایرانی را از وجود خود بهره مند و مفتخر کرده اند.
در برابر همه این توانمندی ها، خوزستان تشنه است . تشنه برنامه ریزی و تشنه توجه برنامه ریزی برای استفاده حداکثری از فرصت های بی نظیر سرزمینی، اقتصادی و انسانی و توجه نه از سر نیاز، بلکه از دیدگاه شکوفایی متوازن این ظرفیت ها در سطح ملی.
مردم و حتی بچه های خوزستان هنوز قربانی مین هایی می شوند که از دوران جنگ تحمیلی در سینه دارند، اما خوزستانی ها ثابت کرده اند که خط مقدم دفاع از ایران و جانبازی برای آن هستند.
غم خوزستانی ها، مین و امثال آن نیست. غم آنها مشکلاتی چون بیکاری، کیفیت پایین آب شرب، تخریب منابع طبیعی، توسعه زیر ساخت های حمل و نقل دریایی و هوایی و زمینی، خدمات آموزشی و نیز امکانات شهری واجتماعی است.
ظرفیت های خوزستان قطعا از حجم مشکلات این استان بسیار وسیع تر است. خوزستان دین خود را به اسلام، انقلاب و ایران به خوبی ادا کرده و اکنون نوبت ادای دین مسئولان قوای سه گانه به خوزستان است. خوزستان همه چیز از خود دارد و فقط به یک رویکرد ملی تشنه است: برنامه ریزی.
امیدواریم سفر دکتر احمدی نژاد و هیات وزیران نقطه عطفی برای برنامه ریزی کارشناسانه و توسعه متوازن ظرفیت های بزرگ این استان و بهبود وضعیت عمومی مردم شریف این خطه قهرمان پرور کشورمان باشد.