به گزارش خبرنگار مهر، پذیرش دستیار با رعایت سهمیه های مربوط و مقررات پذیرش در هر سهمیه با اولویت هایی از جمله نمره آزمون پذیرش دستیار، اولویت انتخاب رشته - محل صورت می گیرد.
در مورد داوطلبانی که نمرات آزمون پذیرش دستیاری و اولویت انتخاب رشته - محل آنان یکسان باشد ابتدا نمره آزمون جامع پیش کارورزی و سپس معدل کل دوره پزشکی بدون احتساب معدل دوره کارورزی ملاک عمل خواهد بود. در رشته هایی که ظرفیت پذیرش دستیار یک نفر باشد نیز پذیرش، بدون در نظر گرفتن سهمیه و جنس داوطلبان و با رعایت سایر مقررات انجام می شود.
در رشته زنان و زایمان کل ظرفیت به داوطلبان خانم واجد شرایط پذیرش اختصاص دارد . اولویت استفاده از سهمیه مناطق محروم در شرایط یکسان از نظر نمره آزمون پذیرش دستیار و اولویت انتخاب رشته - محل، در مرتبه اول با پزشکان عمومی بومی و درمرتبه بعد با پزشکان عمومی غیر بومی استان مورد تقاضا است. انتخاب جایگزین ها از بین پذیرفته نشدگان هر مرحله پذیرش انجام می گیرد.
کلیه مدارک مورد نیاز باید در هنگام ثبت نام جهت شرکت در آزمون پذیرش به دانشگاه محل ثبت نام تحویل شود.
از پذیرفته شدگان آزمون ورودی دستیار به استثنای مشمولین سهمیه مناطق محروم و سهمیه خانم ها توسط دانشگاه های علوم پزشکی تعهد عام اخذ می شود. تعیین محل خدمت دستیاران پس از فارغ التحصیلی به عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. این موضوع دارای تبصره هایی است که در دفترچه ثبت نام به آن اشاره شده است.
اسامی کلیه پذیرفته شدگان و جایگزین های آزمون پذیرش دستیار، به دانشگاه های مجری آزمون اعلام می شود و داوطلبان جهت اطلاع از نتایج آزمون باید به دانشگاه های ذیربط مراجعه کنند.
هیچ فردی تحت هیچ شرایطی بدون شرکت در آزمون سراسری پذیرش دستیار و بدون کسب حدنصاب های لازم نمیتواند وارد دوره دستیاری شود. پزشکان انتقالی از خارج کشور نیز تابع مقررات شورای عالی ارزشیابی مدارک خواهند بود.
پس از ثبت نام در مهلت مقرر، داوطلبان به هیچ عنوان مجاز به تغییر سهمیه اعلامی در فرم تقاضانامه ثبت نام نیستند و لازم است داوطلبان مدارک ثبت نام شرکت در آزمون را به دانشگاه محل دریافت دفترچه راهنمای خود تحویل دهند.
به مدارکی که توسط پست ارسال شود ترتیب اثر داده نخواهد شد. در صورت عدم درج سهمیه ثبت نامی، در فرم تقاضانامه ثبتنام سهمیه این فرد، آزاد در نظر گرفته می شود.
حد نصاب عبارت است از: نمره آخرین نفرجای دهی شده اولیه (برای تعیین حدنصاب) بدون در نظر گرفتن سهمیه و جنس بر مبنای ظرفیت کل رشته - محل با رعایت سایر شرایط پذیرش. در این روش ابتدا کلیه داوطلبین بدون در نظر گرفتن سهمیه و جنس و براساس نمره آزمون (از بالاترین نمره) و اولویت انتخاب رشته - محل تا تکمیل کل ظرفیتهای موجود (بدون پذیرش مازاد بر ظرفیت) در همه رشته - محلهای انتخابی قرار داده می شوند. نمره آخرین نفر جای دهی شده در هر رشته ـ محل حد نصاب آن رشته محل خواهد بود.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هیچ گونه تعهدی برای ترخیص داوطلبان مشمول یک درصد رتبه اول، یک درصد رتبه دوم، یک درصد رتبه سوم دانشگاه ها، مشمولین آئین سطح بندی عملکرد استثنایی و تسهیلات اعطایی به استعدادهای درخشان، مشمولین قانون تسهیل ازدواج جوانان و دیگر شرکت کنندگان این آزمون که به خدمت نظام وظیفه اعزام شوند را بر عهده نخواهد گرفت.
پس از اعلام نتایج آزمون، پذیرفته شدگان اصلی و جایگزین ها در صورت انصراف در هر زمان یا عدم ثبت نام در موعد مقرر یا عدم شروع دوره، مشمول یکسال محرومیت از پذیرش در دوره های دستیاری رشته های تخصصی بالینی پزشکی خواهند شد.
در صورت عدم تمایل داوطلبان جهت شرکت در فرآیند جایگزین لازمست حداکثر تا پایان مرداد ماه 1386 مراتب انصراف خود را کتباً به دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی ارائه کنند در غیراینصورت چنانچه اسامی این افراد در لیست جایگزین اعلام شود مشمول یکسال محرومیت از شرکت در آزمون خواهند شد (اعلام هرگونه انصراف این افراد به منزله انصراف از کل فرآیند جایگزین است.)
پذیرفته شدگان مرحله نهایی سی و سومین دوره آزمون پذیرش دستیار در صورت اعلام انصراف در هر زمان یا عدم مراجعه و ثبت نام در موعد مقرر و یا عدم شروع دوره، نمی توانند در آزمون پذیرش دستیاری دوره سی و چهارم شرکت کنند.
داوطلبان شرکت در آزمون پذیرش دستیار ملزم به ارائه مدارک مورد نیاز ثبت نام در زمان ثبت نام جهت شرکت در آزمون هستند و پذیرفته شدگان داوطلب ورود به دوره دستیاری ملزم به ارائه مدارک مربوطه در زمان ثبت نام جهت شروع به دوره در دانشگاه محل آموزش هستند . چنانچه در هر مرحله از دوره معلوم شود داوطلب واجد شرایط نبوده و یا صحت مدارک ارائه شده مورد تائید واقع نشود حق ادامه دوره از دستیار سلب شده و حکم آموزشی وی لغو می شود و به مدت دو دوره از شرکت در آزمون ورودی دستیاری محروم می شود.
نحوه نمره دهی در آزمون دستیاری
تعداد سئوالات آزمون 200 سئوال تستی چهار گزینه ای است. برای هر سئوال باید تنها یک گزینه که در میان گزینه های ارائه شده بهترین پاسخ ممکن است انتخاب شود. به هر سئوال با پاسخ صحیح 3 نمره مثبت و هر سئوال با پاسخ اشتباه یک نمره منفی تعلق می گیرد. به سئوالات بدون پاسخ نمره ای تعلق نمی گیرد. به هر سئوال که بیش از یک گزینه پاسخ داده شده باشد یک نمره منفی تعلق می گیرد. روش آزمون و نمره دهی بر اساس مقررات کلی آزمون ها است.
شرایط لازم برای پذیرش دستیار:
به گزارش مهر، تأیید صلاحیت عمومی طبق ضوابط شورای عالی انقلاب فرهنگی، داشتن مدرک یا گواهینامه فارغ التحصیلی در رشته دکترای پزشکی عمومی و اتمام خدمات قانونی و یا معافیت از طرح از جمله شرایط لازم برای پذیرش دستیار است.
همچنین کسانی که به عنوان یک درصد رتبه دوم و یک درصد رتبه سوم از دانشگاه های علوم پزشکی جهت شرکت در آزمون پذیرش دستیار معرفی می شوند نمی توانند رشته های چشم، گوش و گلو و بینی و جراحی سر و گردن، جراحی کلیه و مجاری ادراری تناسلی، جراحی استخوان ومفاصل، پوستت، رادیولوژی و پزشکی هسته ای را انتخاب کنند.
داشتن کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا معافی برای آقایان، عدم اشتغال به تحصیل داوطلب در یکی از رشته های تخصصی پزشکی، Ph.D کارشناسی ارشد پزشکی ورزشی و همچنین نداشتن مدرک تخصصی پزشکی، نداشتن نقص عضو موثر حرفه ای برحسب رشته و بر اساس ضوابط دفترچه راهنمای آزمون از جمله شرایط لازم برای پذیرش دستیار است.
نحوه انتخاب رشته و رشته - محل :
نتیجه اولیه آزمون به صورت کارنامه در اختیار داوطلبانی که حداقل نمره 150 از 600 را کسب کرده باشند به دانشگاه های محل ثبت نام ارسال می شود تا در صورت مراجعه داوطلب به وی تحویل داده شود در کارنامه ضمن اعلام نمره و رتبه داوطلب در میان تمام شرکت کنندگان، رتبه وی در سهمیه اعلام شده از سوی وی را نیز شامل می شود. در این مرحله کارنامه براساس مندرجات فرم تقاضانامه صادر می شود. لذا عواقب ناشی از عدم درج اطلاعات صحیح توسط داوطلب متوجه خود داوطلب خواهد شد و هیچگونه اعتراضی در این زمینه پذیرفته نمی شود.
نمره تمامی داوطلبان در سایت اینترنتی دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی به آدرس www.dme.hbi.ir اعلام خواهد شد.
داوطلبان واجد شرایط پذیرش مجاز هستند باتوجه به کارنامه و مندرجات دفترچه راهنمای شماره 2 که در آن زمان توزیع خواهد شد و با در نظر گرفتن جدول ظرفیت رشته - محل (مندرج در دفترچه راهنمای شماره 2) حداکثر تا یکصد رشته - محل مختلف در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور را انتخاب و به ترتیب علاقه در فرم انتخاب رشته - محل که به همراه کارنامه در اختیار آنان قرار داده میشود، درج کنند. کلیه داوطلبان صرفاً مجاز به تکمیل نمودن اولویتهای 1 تا 100 فرم هستند.
کارنامه و فرم انتخاب رشته - محل در تاریخ های 17 و 18 و 19 اردیبهشت ماه سال آینده در دانشگاه محل ثبت نام داوطلب توزیع می شود. داوطلبان باید نسبت به تکمیل فرم انتخاب رشته - محل، اقدام و فرم تکمیل شده را حداکثر تا پایان وقت اداری 21 اردیبهشت به دانشگاه علوم پزشکی محل توزیع کارنامه و فرم انتخاب رشته - محل تحویل دهند و پشت کارنامه خود را ممهور به مهر دانشگاه علوم پزشکی مربوط کنند.
محل برگزاری آزمون و نحوه توزیع کارت ورود به جلسه
به گزارش مهر، آزمون کتبی رأس ساعت 9 صبح روز پنجشنبه سوم اسفند ماه جاری در دانشگاه های علوم پزشکی ارومیه، اصفهان، اهواز، ایران، بابل، کرمانشاه، لرستان، شهید بهشتی، اراک، بندرعباس، تهران، تبریز، زاهدان، زنجان، سمنان، شیراز، قزوین، کاشان، گلستان، اردبیل، کرمان، گیلان، مازندران، مشهد، بقیة الله، همدان، یزد و کردستان برگزار می شود. کارت ورود به جلسه نیز در روزهای سه شنبه و چهارشنبه 1 و 2 اسفندماه جاری در محل دانشگاه انتخابی جهت شرکت در آزمون از ساعت 9 تا 16 توزیع می شود.
رشته های مورد پذیرش در دوره سی و چهارم تربیت دستیار تخصصی
جراحی استخوان و مفاصل (ارتوپدی)، جراحی کلیه و مجاری ادراری تناسلی (اورولوژی)، بیماری های اعصاب (نورولوژی)، بیماری های داخلی، بیماری های عفونی و گرمسیری، بیماری های قلب و عروق، بیماری های کودکان، بیهوشی، پزشکی هسته ای، پزشکی اجتماعی، آسیب شناسی، پوست، پزشکی فیزیکی و توانبخشی، جراحی عمومی، جراحی مغز و اعصاب، چشم پزشکی، پرتودرمانی، رادیولوژی، روانپزشکی، زنان و زایمان، گوش و حلق و بینی و جراحی سروگردن، پزشکی قانونی، طب کار، طب اورژانس و پزشکی ورزشی از رشته های مورد پذیرش در این دوره از تربیت دستیار تخصصی در رشته های بالینی پزشکی هستند.
ثبت نام و شروع دوره:
پذیرفته شدگان اصلی موظف هستند برای ثبت نام از تاریخ 1 شهریور ماه سال آینده تا 15 همان ماه به دانشگاه محل پذیرش مراجعه و ملزم هستند از اول مهرماه سال 1386 دوره دستیاری خود را شروع کنند.