به گزارش خبرگزاری مهر، طهماسب مظاهری به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در بانک توسعه اسلامی، در نامه ای به وزیر امور اقتصادی و دارایی نتایج بررسی های کمیته شریعت در خصوص معاملات هجینگ و تطبیق آن با موازین بانکداری اسلامی را اعلام کرد.
هجینگ، به معنای بیمه قیمت در مقابل خطرات احتمالی ناشی از نوسانات قیمت در بازار است که استفاده از این امر می تواند در تسهیل فرایند کاری بانکها، بیمه ها، بورس، صادر کنندگان و ... موثر باشد.
مظاهری در این خصوص گفت: هجینگ به روش هایی اطلاق می شود که برای به حداقل رساندن ریسک ناشی از تغییر قیمت ها باشد. در استفاده از ابزارهایی که برای سیستم مهندسی مالی استفاده می شود هدف اصلی ایجاد و خلق ابزارها یا روش های جدید به منظور پوشش ریسک زیان است که این مفهوم کلی هجینگ را می رساند.
وی افزود: لزوم تطبیق مسایل اقتصادی با اصول و مبانی اسلام در جوامع اسلامی ایجاب می کند که ابزارهای متداول مهندسی مالی در موضوع هجینگ به خصوص در زمینه ممنوعیت بهره و مشارکت در سود و زیان با موازین اولیه اسلامی و فقه اسلامی مطابقت داشته باشند.
نماینده ایران در بانک توسعه اسلامی افزود: بر اساس نظرات کارشناسان و فقهای اسلامی در این زمینه دو راه وجود دارد که یکی مهندسی معکوس است که در این روش اصول هجینگ و اصول بانکداری اسلامی با یکدیگر تطبیق داده می شود و راه حل دوم نیز آن است که اصول این کار در کشورهای اسلامی از جمله ایران درباره شناسایی و ابزارهای مالی و اسلامی این سیستم خلق شود تا برای پوشش ریسک در معاملات اسلامی داخلی و بین کشوری مورد استفاده قرار گیرد.
وی تصریح کرد: قراردادهای ساخت، مدل های کمی، کیفی و پیمان ها و قراردادهای آتی از جمله ابزارهای مورد استفاده در این سیستم هستند.