به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آستان مقدس حضرت معصومه(س)، آیتالله سید محمد سعیدی در جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی قم که در سالن محراب حرم مطهر برگزار شد، ترویج دین اسلام را از اهداف و بایستههای برگزاری چنین جلساتی دانست و افزود: ما باید بتوانیم گسترش سبک فضائل اخلاقی را در پرتو این جلسات داشته باشیم.
وی به دیگر دیدگاهها در برگزاری جلسات شورای توسعه قرآنی اشاره کرد و ادامه داد: باید بتوانیم در مسیر بسترسازی و کاربردی کردن نتایج حاصل از تلاشهای قرآنی در سطح استان گامهای مؤثر و تأثیرگذاری برداریم.
امام جمعه قم مبلغ و چهره قرآنی بودن مقام معظم رهبری را فرصت خوبی برای توسعه کیفی و کمی فعالیتهای قرآنی دانست و خاطرنشان کرد: باتوجه به فرصتهای موجود در راستای ترویج آموزههای دینی و قرآنی، باید تلاش همهجانبهای را در این راستا در پیش بگیریم و در این مسیر کادرسازی کنیم.
وی تصریح کرد: بسیاری از نیروهای انقلاب محصول جلسات قرآنی هستند که به برکت انقلاب اسلامی تشکیل میشوند و اکنونکه باگذشت چهار دهه این نظام اسلامی تثبیتشده است، مردم انتظار دارند که این جریان همچنان ادامه داشته باشد.
آیتالله سعیدی ضرورت ساماندهی جلسات قرآنی و انتقال تجربیات به نسل امروز را مورد توجه قرارداد و عنوان کرد: اگر این کار صورت گیرد، جلسات شورای توسعه قرآنی جلسهای کاربردی و موردنظر مقام معظم رهبری خواهد بود.
وی ابراز کرد: اعتقاد ما این است که وقتی رهبر معظم انقلاب از این جلسات رضایت داشته باشند قطعاً ولیعصر(عج) نیز رضایت خواهد داشت.
فعالیت ۱۰۰ مؤسسه قرآنی در قم
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم نیز در این جلسه از برگزاری نمایشگاه قرآن و عترت در استان یادکرد و اظهار داشت: نمایشگاه قرآن و عترت تا دوازدهم خردادماه دایر است که امیدواریم شورای توسعه قرآنی استان حمایتهای لازم را از این نمایشگاه داشته باشند.
سید موسی حسینی کاشانی افزود: کتابهای قرآنی، نرمافزارهای قرآنی و برنامههای جانبی قرآنی ازجمله بخشهای این نمایشگاه به شمار میرود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم به فعالیت تدوین سند راهبردی قرآنی اشاره و تصریح کرد: فعالیت تدوین سند راهبردی آغازشده و قرار است با مشارکت دستگاهها اجرایی شود.
وی با اشاره به فعالیت قرآنی آستان مقدس حضرت معصومه علیهماالسلام، شهرداری، بسیج، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، نیروی انتظامی، جامعه المصطفی العالمیه، جامعه الزهرا(س)، مسجد مقدس جمکران و مصلی قدس گفت: بر اساس دستورالعمل جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی میتوانیم مجموعههایی فعال در عرصه قرآن را به جلسات شورا دعوت کرده و از ظرفیت آنها برای توسعه هرچه بیشتر فعالیتهای قرآنی استفاده کنیم.
حسینی کاشانی عنوان کرد: بیش از ۱۰۰ موسسه قرآنی در استان فعال است که باوجود چنین ظرفیتی میتوان در اجرای برنامههای قرآنی فعالیتهای مطلوبی داشت.
وی بیان کرد: شورای توسعه فرهنگ قرآنی در چند سالی که فعالیتهای خود را آغاز کرده، گامهای مثبت و مؤثری در زمینه ترویج آموزههای قرآنی، بر اساس مصوبات برداشته است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم با اشاره به فعالیتهای قرآنی دستگاهها در سطح استان، تصریح کرد: فعالیتهای قرآنی دستگاهها باید به جلسه ابلاغ شود که بتوانیم تقویم اجرایی برنامه یکساله استان را با برنامهریزی و هماهنگی پیش ببریم.
وی به فعالیت استودیو تولید محصول قرآنی در استان اشاره و خاطرنشان کرد: نخستین استودیو تولید محصولات قرآنی با ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار در قم تجهیز شده است و با هماهنگیهایی که صورت گرفته قرار است دو استودیو دیگر نیز در استان به بهرهبرداری برسد.
آموزش قرآن مقدمهای برای عمل به تعالیم الهی است
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قم نیز با اشاره به فعالیتهای مطلوب قرآنی در مساجد، دانشگاهها و مدارس استان، اظهار داشت: امیدواریم این فعالیتها منجر به افزایش توسعه فرهنگ قرآنی در ذهن و روح مردم شود.
عطاءالدین قاسمی، افزود: با توجه به اینکه هدف از برگزاری جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی ترویج و تبلیغ قرآن و عترت در حوزههای مختلف است، در راستای این هدف باید فعالیتهای مناسب و مطلوبی داشته باشیم.
وی تصریح کرد: متأسفانه در استان در حوزههای مختلف موازی کاری وجود دارد بهنوعی آموزشها در حوزههای مختلف به بخشهای گوناگون داده میشود اما مداوم و ادامهدار نیست.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قم آموزش قرآن را مقدمهای برای عمل به قرآن دانست و خاطرنشان کرد: برگزاری جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی باید بهسوی فرهنگسازی قرآنی در استان حرکت کند.
وی بابیان اینکه فعالیتهای قرآنی باید تقویت شود، ابراز کرد: عنوان جلسه شورای فرهنگ توسعه قرآنی باید به گسترش و توسعه فعالیتهای قرآنی تغییر یابد تا نتیجه آن مطلوبتر شود.