خرم‌آباد - مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان از کشت محصولات آب‌دوست در سطح وسیعی از منطقه سیلاخور، شهرستان دلفان و اطراف رودخانه کشکان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا میزرایی شامگاه سه شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به کشت محصولات آبدوست در لرستان اظهار داشت: با توجه به تغییرات اقلیمی و کاهش منابع آبی استان در راستای طرح ملی سازگاری با کم آبی، از ابتدای سال آبی جاری در خصوص عدم کشت محصولات آبدوست و به ویژه برنج کاری، هندوانه کاری، سیب زمینی و چغندر در سطح استان اطلاع رسانی کرده ایم.

وی با بیان اینکه در جلسات متعدد شورای حفاظت از منابع آب استان مصوبات خوبی در این رابطه داشته ایم تا از کاشت گونه های آبدوست خودداری شود، گفت: در ابتدا در این رابطه کار خوب پیش رفت اما متاسفانه به علت فشارهای سیاسی و پای کار نبودن برخی از ادارات و اعضای شورای حفاظت کار خوب ادامه نیافت.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان با اشاره به اینکه در حال حاضر در سطح استان و به ویژه در رودخانه کشکان و منطقه سیلاخور و شهرستان دلفان در سطح وسیعی شاهد کاشت گونه های آبدوست هستیم، افزود: در الگوی کشت سازمان جهاد کشاورزی حدود ۳۰ هزار هکتار محصولات آبدوست در نظر گرفته شده که نیاز آبی این میزان حدود ۴۵۰ تا ۵۰۰ میلیون متر مکعب است.

میرزایی تصریح کرد: در صورتی که در حال حاضر کل حجم آب پشت مخازن سدهای لرستان حدود ۹۵ میلیون متر مکعب است و ۵۴ درصد از حجم مخازن استان خالی است.

وی با بیان اینکه منابع آبی استان شامل سطحی و زیرزمینی در حال حاضر ظرفیت این گونه محصولات آبدوست را تا این حد ندارد، گفت: در این راستا باید سازمان جهاد کشاورزی که یکی از شرح وظایف مهم آن ارائه الگوی کشت است به ما کمک کند بتوانیم در سال های آینده از این وضعیت جلوگیری کنیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان در ادامه با بیان اینکه از کل اراضی کشاورزی استان که حدود ۸۰۰ هزار هکتار بوده حدود ۱۸۵ هزار هکتار شامل ۲۴ درصد آبی است، گفت: این در حالیست که این نسبت در کشور حدود ۴۶ درصد است.

میرزایی با تاکید بر اینکه مشکل اصلی در حوزه کشاورزی استان بحث تخصیص آب نیست، ادامه داد: مشکل اصلی ما راندمان پایین آبیاری به علت سوء مدیریت مصرف در مزرعه است.

وی با بیان اینکه میزان برداشت آب در لرستان شامل تخصیص های خرد، کلان و حق آبه های سنتی معادل ۲.۵ میلیارد متر مکعب آب در سال است، ادامه داد: با این میزان می توانیم حداقل ۴۰۰ هزار هکتار اراضی دیم را آبی کنیم و به نرم اراضی آبی کشور برسانیم.