دعوت به زندگی منصفانه و مصالحه در گرو تقوت علمی و برخورداری از معیارهای برتر دنیای امروز است.

حجت الاسلام محمود تقی زاده داوری رئیس مؤسسه شیعه شناسی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره رابطه عدالت با گسترش صلح جهانی اظهار داشت : در مقام حقیقت و عالم ارزشها، انسان دوستدار صلح بوده و عدالت جویی را ترویج می کند و عدالت خواهی و صلح جویی از آرمانهای بشری تلقی می شود.

وی افزود : باید متوجه باشیم که روند چرخشی عالم واقعیت به گونه ای است که همواره نیازمند سلطه و تحمیل اراده خود بر زیر دستان است، بنابراین در عالم واقعیت با وجود مسئله طبقاتی بودن ثروت و قدرت کشورها اصولاً بحث عدالت معنا ندارد. چرا که فرد یا نهادی که از یک مزیت برخوردار است همواره برای حفظ و توسعه آن فعالیت کرده و نمی خواهد آن را با دیگران به مشارکت بگذارد.

معاون پژوهشی دانشگاه قم تصریح کرد : به منظور دستیابی به ارزش، آرمان و شعار در عالم واقعیت باید عزم و اراده قوی داشت و جامعه مورد نظر را به لحاظ علمی غنی و  به لحاظ تجهیزات قوی کرد. جامعه ای که از نظر صنعتی، کشاورزی، نیروی انسانی، کشور، قوی، نیرومند و آگاه باشد از امکانات لازم برخوردار است و در منطق نیز می تواند در روابط بین المللی و جهانی تأثیرگذار باشد.

دکتر تقی زاده داوری گفت : چنین جامعه ای می تواند با بیان موقیعت خود و تصریح این که قصد ندارد اراده خود را بر سایرین تحمیل کند، آنها را به صلح، تسامح و تشریک مساعی دعوت کند. در غیر این صورت تا زمانی که فقر حکمفرما باشد صدای جامعه به گوش جهان نمی رسد، دعوت به عدالت و گسترش صلح شنونده ای نخواهد داشت و گفتگوها بی نتیجه می شود.

رئیس مؤسسه شیعه شناسی یادآور شد : تجهیز علمی و تربیت نسلی آگاه و فهمیده و در عین حال وجود مبتکران، مکتشفان و روشنفکران می تواند صدای جامعه را که پایه و اساس دعوت به عدالت و صلح جهانی است انعکاس دهد .