مهندس داود براتی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: با شروع ایام محرم و با توجه به افزایش فعالیت این اماکن دستورالعمل سازمان آتش نشانی حاوی نکات ایمنی و تدابیر پیشگیری از حریق و حوادث تهیه شده که طی 3 روز آینده و از طریق شهرداری های مناطق به تولیت مساجد و مسئولان تکایا ابلاغ می شود.
وی در رابطه با علل بالا بودن میزان خطر پذیری اماکن مذهبی و تکایا گفت: به رغم وجود سیم کشی های غیر اصولی برق در این مکان ها ، استفاده از پارچه های مشکی در ایام عزاداری ، قطع و وصل زیاد برق ، افزایش تجمع بیش از ظرفیت مجاز ، استفاده از سیستم های حرارتی ویژه طبخ غذا و برقراری سیستم گرمایشی همواره از مهم ترین علل خطرپذیری این محل ها به ویژه در ایام محرم است.
معاون پیشگیری و حفاظت سازمان خدمات ایمنی و آتش نشانی تهران با بیان اینکه ایمن سازی محل های عزاداری در سال جاری با توجه به وسعت و میزان تجمع عزاداران در سه سطح اولویتی دسته بندی شده اند ، اظهار داشت: به دنبال ارایه دستورالعمل های ایمنی به این مراکز تجمعی انتظار می رود مسئولان این مکان ها همکاری و هماهنگی بیشتری با نزدیک ترین ایستگاه ثابت آتش نشانی محل خود داشته باشند.
براتی همچنین توصیه کرد: برگزار کنندگان مراسم عزاداری در اماکن مذهبی و تکایا می بایست از تاریکی مطلق این محل ها به هنگام برگزاری مراسم خودداری کرده و روشنایی معابر ورود و خروج عادی و اضطراری عزاداران را فراهم کنند.
به گفته وی ، بخش اعظم دستورالعمل های مذکور توصیه های ایمنی مبنی بر بهبود شبکه های برقی محل های مذکور بوده ضمن اینکه نحوه استفاده از حداقل وسایل اطفایی مهار و کنترل حریق و حادثه معرفی شده است.
معاون پیشگیری و حفاظت سازمان خدمات ایمنی و آتش نشانی تهران همچنین یادآور شد: این سازمان علاوه بر ارایه دستورالعمل و حداقل تجهیزات ایمنی ویژه تجهیز اماکن مذهبی و تکایا تدابیری برای حضور به موقع در محل های حادثه اتخاذ کرده و در همین راستا تعداد ایستگاه های سیار خود را در سطح شهر و مکان های پرخطر افزایش می دهد.
براتی در پایان به تمامی مسئولان هیات های مذهبی توصیه کرد: در تمامی مواقع برگزاری مراسم عزاداری ، نسبت به رعایت نکات و توصیه های ایمنی سازمان آتش نشانی برای جلوگیری از بروز حریق و حادثه در این محل ها مراقبت های لازم را داشته باشند.