معاون سابق سازمان بورس با بیان اینکه جهش در بازار سرمایه اجتناب‌ناپذیر است، گفت:شرکت‌های بورسی نتوانستند به لحاظ سودسازی و به دست آوردن حاشیه سود ناشی از فاکتورهای اقتصادی، پیش روند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان بورس و اوراق بهادار، محمودرضا خواجه نصیری گفت: تغییرات ایجاد شده در فاکتورهای کلان اقتصادی از جمله افزایش نرخ ارز وهمچنین شرایط تورمی موجود  درکشور هم می تواند منجر به  افزایش سود شرکتها شده و هم رشد ارزش دارایی آنها را به همراه داشته باشد.

وی افزود: بررسی‌ها نشان می دهد که بخش زیادی از سیاست های اجرا شده به منظور کنترل بازار در ماههای اخیر،موجب شده تا صنایع مختلف و شرکت های بورسی نتوانند به لحاظ سود سازی و به دست آوردن حاشیه سود ناشی از فاکتورهای اقتصادی، سود پیش بینی شده خود را محقق کنند.

خواجه نصیری تصریح کرد: این اتفاق در شرایطی رخ داده  که گزارش های ۳ ماهه شرکت ها حکایت از آن دارند که با وجود همه محدودیت ها بازهم رشد سود در شرکتها حاصل شده واین افزایش سودآوری شرکتها نسبت به ۳ ماه مشابه سال گذشته کاملا روشن است.

به گفته وی، در حال حاضر به دلیل تحلیل های که از ریسک های سیستماتیک ارایه می شود؛ ممکن است اقبال کمتری برای سرمایه گذاری در بورس وجود داشته باشد؛ اما این به مفهوم ارزشمند نبودن سرمایه گذاری در بورس نیست.

خواجه نصیری تصریح کرد: علی رغم اینکه تمام دارایی موجود درکشور از جمله مسکن ،طلا و . .. خود را با تغییرات ایجاد شده تطبیق داده و رشد کرده اند؛ اما این اتفاق در بورس رخ نداده و شاید این رشد با یک تاخیر زمانی در بورس ایجاد شد.

به گفته معاون سابق سازمان بورس و اوراق بهادار، با تعیین تکلیف بخش زیادی ازاین مسایل و همچنین سیاستهای که پیش بینی می شود در آینده، در خصوص شرکتها و وضعیت آنها گرفته شود؛ بحث مربوط به افزایش سودآوری شرکتها و به دست آوردن نتایج بازدهی در تحلیل های کلان اجتناب ناپذیر است؛ بنابراین اگر ما نگاه میان مدت به بازار سرمایه داشته باشیم، این اتفاق دریک دوره  میان مدت رخ خواهد دادو بازده ایجاد شده قابل توجه است.

خواجه نصیری خاطرنشان کرد: نگاهی دقیق تر به تاریخچه بازار سهام نشان می دهد که متعاقب هر جهش قیمت ارز و افزایش قیمت دارایی ها این مساله افزایش خود را در بورس نشان داده و منجر به رشد نمایی شاخص بورس شده است؛ بنابراین جهش در بورس اجتناب ناپذیراست.

 معاون سابق نظارت بر بورس‌ها و بازارهای سازمان بورس با اشاره به اینکه این اتفاق در حقیقت یک نگاه بلند مدت تر لازم دارد، خاطرنشان کرد: شاید امروز سرمایه گذاری در بورس برای کسانی که به دنبال سرمایه گذاری کوتاه مدت هستند، درمقایسه با سایر فرصت های سرمایه گذاری کمتر جذابیت داشته باشد؛ اما بی شک در بلندمدت این بازده خود را در بورس نشان خواهد داد.

فرصت سرمایه گذاری در بورس

به گفته خواجه نصیری، در حال حاضر عدم تطبیق قیمت ها و ارزشها در بورس به صورت بالقوه، فرصتی تلقی می‌شود که می‌تواند سرمایه گذارانی که نگاه عمیق تری به فعالیت های اقتصادی دارند را به  سمت بازار سوق دهد؛ البته در حال حاضر با توجه به مجموعه اخباری که میتواند نگرانی سرمایه گذاران را  برای آینده ایجاد کند؛ به نظر می رسد ما مانعی را برای ورود نقدینگی به بازار سرمایه داریم اما  وجود این نگرانی ها به مفهوم عدم ایجاد بازدهی و ارزش در سهام شرکتها نیست.

وی تصریح کرد: با هر سناریو یی که در نظر باشد به واسطه  تغییر نگرانی ها و تثبیت شرایط ،سودآوری شرکتها رخ خواهد داد و حتی در شرایط فعلی و با فرض حفظ سیاست های ارزی  در کشور و محدودیت هایی  که برای  قیمتگذاری کالاها در کشور اتفاق می افتد هم  ؛شرایط فعلی نسبت به وضعیت سالهای قبل شرایط بهتری برای شرکتها است و  قیمت فروش و ارزش آنها افزایش خواهد یافت و این مهم چیزی است که به وضوح در گزارشات ۳ ماهه قابل مشاهد ه است.

خواجه نصیری گفت:با این وجود سرمایه گذاران هوشمند که نگاه میان مدت به بازار داشته و تفکر میان مدت آنها هدایتگر تصمیم سازی  آنها در حوزه سرمایه گذاری است؛ می توانند در این بازار سرمایه گذاری کنند و قطعا سفته بازی و نوسان گیری کوتاه مدت در بازارطی چند ماه اینده  توصیه نمی شود.

فرصت های قابل اتکا سرمایه گذاری

به اعتقاد وی، نگاه سرمایه گذار بلند مدت مبتنی بر داده های مالی شرکتها و بازده و مزیت آنها  که در دارایی ارزی و نرخ فروش آنها قابل رصد کردن است؛ می تواند نماگر خوبی برای انتخاب  فرصت های سرمایه گذاری باشد و همچنین برای کسانی که نگاه میان مدت تری به بازار دارند فرصتهایی را ایجاد کند که نسبت به سایر بازارها فرصت قابل اتکاتری باشد .

خواجه نصیری با توجه به اینکه راهکارهای کنترل نقدینگی و کنترل بازار وجلوگیری از رشد بازارهای موازی تاکنون پاسخگو نبوده و سیاست های کنترلی به ترتیب فعلی هم نتوانسته نتایج لازم را به بار آورد تاکید کرد: دیر یا زود، سیاست‌ها به سمت استفاده از ابزارهای جایگزین  بهتر میل خواهد کرد و اگر این اتفاق با حمایت از بازار سرمایه و بهبود سودآوری شرکتها رخ دهد و در مقابل دیدگاه سیاست گذاران، نگاه راهگشا به سمت بازار سرمایه باشد که اکنون به نظر می رسد این سیاست ها آغاز شده و این تفکرها در حال شکل‌گیری است و می‌تواند حل معضل نقدینگی و صدماتی که از نقدینگی سرگردان به فضای  اقتصادی کشور می زند را تسریع کند.

وی افزود: توصیه به همه سیاست گذاران اقتصادی کشور این است که به تنها و بهترین راه حل معضل اقتصادی که همانا سیاستگذاری مبتنی بر جذب نقدینگی در بازار سرمایه و حمایت از شرکتها و جلوگیری از ایجاد فضای رانتی است، توجه کرده و بکوشند تا سیاستها را با آن همسو کنند.