به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید مهدی علیزاده موسوی پیش از ظهر پنجشنبه در مراسم رونمایی از مستند «تلبیس» و مجموعه موشن گرافیک «وارونگی» که در خبرگزاری حوزه برگزار شد، اظهار داشت: برای مقابله با جریان تکفیر دو مرحله وجود دارد جنگ سخت و مقابله نرم.
وی گفت: مرحله دوم که پسا داعش نام دارد بسیار مهم تر از مرحله اول است چرا که در این مرحله دشمن مستقیمی در مقابل خود مشاهده نمیکنیم.
رئیس میز وهابیت و جریانهای تکفیری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با بیان اینکه باید با یک نگاه علمی به این جریان بپردازیم، افزود: ادبیاتی که ما در این حوزه داشتیم و تولید کردیم ادبیات صرفا توصیفی بوده است و نگاه نقد و چالش به آن نداشتیم.
وی تصریح کرد: وقتی سؤال میشود چگونه است که اینها با عقاید بسیار سنتی و بدون انسجامی که دارند در دنیای اسلام و بیرون از آن نیرو جذب میکنند پاسخی وجود نداشت.
حجت الاسلام علیزاده ادامه داد: این جریان که دارای عقاید و دیدگاههایی هم هستند، فعالیتهای علمی انجام میدهند و به خاطر همین فعالیتها توانستهاند نیروهایی را جذب کنند.
وی با بیان اینکه آنها اندیشه اندیشمندان جهان را وارونه نشان دادند، گفت: امروز شاهد قرائت انحرافی از اسلام از سوی جریانات تکفیری بوده و هستیم که باید با مقابله نرم در روبروی آنان ایستاد.
نویسنده کتاب وارونگی، قرائت وارونه از مفاهیم اصیل اسلامی و بیرون بردن مفاهیمی از دایره اسلام را دو خیانت اصلی جریات تکفری برشمرد.
وی افزود: در این راستا دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تحت میز وهابیت فعالیتهایی را برای مقابله نرم با اندیشه داعش و جریان تکفیری شروع کرده است.
وی ساخت مستند تلبیس به تهیه کنندگی حجت الاسلام جمالی و کارگردانی راوش را یکی از این فعالیتها دانست و گفت: باید به جریان تکفیری نگاه علمی شود چرا که اندیشه تکفیری را نمیتوان با اسلحه از بین برد و باید با مقابله نرم با این اندیشه جنگید.