سمنان - مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان سمنان گفت: برگزاری طرح معرفی کتاب با گویش محلی و باهدف اشاعه فرهنگ بومی در استان برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، نورعلی غلامحسین‌نیا سما کوش صبح شنبه در نشست کتاب‌خوان با گویش سمنانی در سالن جلسات اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان سمنان، با اشاره به برگزاری نشست‌هایی ازاین‌دست در شاهرود و سمنان، تأکید کرد: یکی از سیاست‌های کتابخانه‌های عمومی استان، ترویج لهجه، گویش‌های زبان‌های محلی، فرهنگ، تاریخ گذشته و احیای آن‌ها است.

وی بابیان اینکه باید گویش‌ها و زبان‌های محلی را به نسل‌های آینده منتقل کرد، افزود: استقبال مردم را از معرفی کتاب با گویش محلی بی‌نظیر است این امر نشان می‌دهد تا چه میزان جذابیت برای مردم درزمینهٔ فرهنگ بومی وجود دارد.

ضرورت انتقال فرهنگ بومی به آیندگان

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان سمنان گفت: لهجه‌ها و گویش‌های بومی و محلی استان سمنان ریشه در تاریخ کهن و ادبیات غنی مردم این خطه دارد که کمی مورد غفلت واقع‌شده و حال‌آنکه با فعالیت فرهنگی می‌توان فرهنگ گذشتگان را حفظ و حتی بستری آماده کرد تا به نسل‌های آینده منتقل شوند.

سما کوش در ادامه گفت: فضاهای مجازی ظرفیت بالایی برای ترویج فرهنگ گویش محلی دارد که به‌خصوص در بین جوانان دارای مخاطبان فراوانی است لذا می‌توان از این فرصت نیز در راستای ترویج فرهنگ بومی و فولکلور استفاده کرد.

وی افزود: تهیه و انتشار کلیپ‌های مناسب در فضای مجازی می‌تواند در ترویج این گویش محلی تأثیرگذار باشد.

در این نشست  کتاب فرهنگ مصدرهای سمنانی توسط عبدالمحمد خالصی و روزهای رفته، یادهای مانده توسط محمد عموزاده به زبان سمنانی معرفی شد.