همدان - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان از وجود ۶۰ هزار واحد صنفی در استان همدان خبر داد و گفت: ۶۰ بازرس نظارت بر بازارهای استان همدان را عهده دار هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا متین ظهر شنبه در مصاحبه مطبوعاتی با خبرنگاران با بیان اینکه متاسفانه شرایط بازار برای مردم نامناسب شده و با روند رو به افزایش قیمت‌ها روبرو هستیم، گفت: این وضعیت نشان دهنده گرانفروشی نیست بلکه موضوع اصلی گران شدن اجناس و کالاها است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان با بیان اینکه به سبب شرایط اقتصادی حاکم بر کشور، تحریم‌ها و افرادی که به شرایط ناامنی بازار دامن می‌زنند روند افزایشی قیمت‌ها را شاهد هستیم که ذهنیت مردم این مسئله را به گران‌فروشی نسبت می‌دهد در حالی‌ که در بیشتر کالاها افزایش قیمت را شاهد هستیم، گفت: گران‌فروشی اگرچه وجود دارد اما عامل اصلی گرانی‌ها نیست.

متین بابیان اینکه در مورد کالاهای اساسی از طریق ارائه ارز دولتی بازار آرام نگاه داشته شد، گفت: در مورد سایر بازارها که از ارز شناور استفاده می‌کنند نیز افزایش قیمت رخ داده کمااینکه عرضه هم کاهش یافته که این امر به سبب کاهش تولید کارخانجات به علت نداشتن سرمایه در گردش برای تأمین مواد اولیه است.

وی افزایش قیمت در بخش ارزاق را اندک و در حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد عنوان کرد و گفت: شیر تنها کالایی بوده که ۳۲ درصد افزایش قیمت داشته است.

افزایش قیمت پلاستیک کالاهای بسته‌بندی را گران کرده است

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان بااشاره به وضعیت تولیدات و محصولات پتروشیمی از افزایش ۲۱ تا ۳۶ درصدی قیمت جهانی این بخش خبر داد و گفت: افزایش قیمت پلاستیک و پی‌وی‌سی در این بخش موجب بالا رفتن قیمت کالاهای بسته‌بندی شده است.

وی با تاکید بر اینکه روند به گونه ای بوده که به مردم فشار عصبی وارد شده چراکه هر روز یک قیمتی برای کالاها عنوان می شود، گفت: در مورد قیر و محصولات پالایشگاهی نیز وضع همین است که پیشنهاد قیمتی میانگین را داده‌ایم که تولیدکنندگان آسفالت و ایزوگام که در احداث زیرساخت‌ها نقش دارند از این ناحیه متضرر نشوند.

متین با اشاره به اینکه در بورس فلزات شاهد افزایش چشمگیر قیمت بودیم، افزود: مقرر شده ۵۰ درصد محصولات تولیدکنندگان شمش و میلگرد با ظرفیت بالا در بورس ارائه شود که در مورد فولاد کنترل قیمت اعمال و از رشد بی رویه قیمت جلوگیری شد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان بابیان اینکه اگر همه تولیدکنندگان این حوزه محصولات خود را وارد بورس کنند کاهش قیمت بیشتری رخ می‌دهد، عنوان کرد: کارخانجات تولید سیمان مقداری قیمت محصولات خود را افزایش دادند که با ورود سازمان صنعت، معدن و تجارت از افزایش بیشتر جلوگیری شد و در مورد بسته‌بندی محصولات نیز تصمیماتی اتخاذ شد.

وی در ادامه با بیان اینکه در مورد محصولات غذایی خیلی افزایش چشمگیر نبوده است، افزود: تنها روند رو به رشد را در مورد قیمت مرغ شاهد بوده‌ایم به طوری که نرخ در کشور ۱۱ هزار تا ۱۲۵۰۰ تومان در هر کیلو بوده که در استان همدان قیمت هر کیلو بر عدد ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان متوقف شده است.

قیمت گوشت در میدان دام هر کیلو ۴۹ تا ۵۱ هزارتومان است

متین بابیان اینکه قیمت گوشت در میدان دام هر کیلو ۴۹ تا ۵۱ هزارتومان است و پس از خرید و کاهش ضایعات به ۶۰-۶۵ هزارتومان میرسد که قیمت گوشت مخلوط ۵۵ تا ۵۶ هزار تومان است، گفت: گوشت وارداتی بین هر کیلو ۳۷ تا ۴۵ هزار تومان ارائه می‌شود که بنابر دستور استاندار به‌صورت فله‌ای و غیر بسته‌بندی عرضه خواهد شد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان بابیان اینکه عرضه بی‌ضابطه گوشت وارداتی کسب‌وکار قصابان را با مشکل مواجه می‌کند، گفت: از آن جا که شاید برخی اقشار محروم امکان حضور در فروشگاه‌های بزرگ را نداشته باشند ۱۱ مرکز صنفی برای توزیع گوشت وارداتی در نظر گرفته شده است.

وی بابیان اینکه ممکن است طی ایام محرم و زمان ورود حجاج و نیز دوره کاهش جوجه‌ریزی در کردستان بازار با افزایش تقاضای گوشت و مرغ مواجه شود که تدابیری در این زمینه اندیشیده شده است، به وضعیت بازرسی ها اشاره کرد و گفت: در استان همدان حتی یک بنکدار با طیف توزیع و تأمین کشوری نداریم و از این نظر اگر افزایش قیمتی بر اثر احتکار رخ دهد خارج از استان است و انبارهای بزرگی در استان وجود ندارد

مدعی صفر بودن گرانفروشی در بازار همدان نیستیم

متین با بیان اینکه مدعی صفر بودن گرانفروشی در بازار همدان نیستیم اما گرانی اقلام در استان همدان ناشی از افزایش قیمت است و متاثر از گرانفروشی‌های موردی نیست، گفت: از مجموع ۴۹ پرونده تشکیل‌ شده برای انبارها در استان همدان ۱۶ پرونده منجر به احتکار تشخیص داده‌ شده است.

وی بابیان اینکه انبارهایی که ثبت شده و مشمول اعلام موجودی نیستند در حوزه احتکار تعریف نمی شوند، گفت: انبارهای مورد بازرسی ۲۴ گروه کالایی شامل ۴۲ قلم کالا را در بر میگیرد.

متین بااشاره به وجود ۶۰ هزار واحد صنفی در استان همدان و فعالیت ۶۰ بازرس خبرداد و بیان اینکه بازرسی ها مداوم است، عنوان کرد: آمار شکایت ها از طریق تلفن ۱۲۴ روبه افزایش است.

حضور دائمی بازرس ها در بازار

وی بابیان اینکه ۴۷ روز پیش دستوری مبنی بر حضور دائمی بازرس ها در بازار صادر شده است، گفت: از دهم مردادماه به بعد شمار شکایت های مردمی افزایش چشمگیر داشته است.

وی شمار بازرسان فعال در طرح بازدید میدانی از بازار شهر همدان را ۱۶ نفر اعلام کرد و گفت: این نفرات با بازرسانی از تعزیرات، فرمانداری، بهداشت و استاندارد به بازرسی ها می پردازند.

متین بابیان اینکه بیشترین شکایت ها پیرامون گرانفروشی است، گفت: ۶۰ بازرس در استان همدان فعال هستند که به همراه ۶۰ بازرس دیگر از مجموعه های همکار امور نظارتی را انجام می دهند.

وی همچنین از بهره برداری چندطرح صنعتی در همدان طی روزهای آینده خبر داد و گفت: ۶ واحد قابل افتتاح در اسدآباد، کبودراهنگ، جوکار و تویسرکان با حضور احتمالی معاون اول رئیس جمهور آغاز به کار می‌کنند که برای حدود ۴۷۰ نفر اشتغال ایجاد خواهند کرد.