به گزارش خبرنگار مهر، خالد جعفری ظهر امروز در جشن شکرگزاری گندم (خرمانان) اظهار داشت: استان کردستان به لحاظ اراضی کشاورزی، اقلیم آب و هوایی، میزان بارندگی و روان آب ها یکی از استان های مستعد و برخوردار در حوزه توسعه بخش کشاورزی است و در حال حاضر یک میلیون و ۲۳۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در این استان وجود دارد که حدود ۸۰۰ هزار هکتار آن اراضی درجه یک و درجه دو است.
وی با بیان اینکه استان کردستان سالیانه ۵ میلیارد مترمکعب روان آب دارد، افزود: متاسفانه با توجه به منابع آبی سرشاری که در اختیار داریم، تنها ۱۳۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان آبی است و با پیش بینی های به عمل آمده انتظار داریم تا سال آینده ۱۰۰ هزار هکتار دیگر را نیز به زیر کشت آبی ببریم.
مدیرکل جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: سهم ارزش افزوده بخش کشاورزی و تولیدات ناخالص کشور در این حوزه حدود ۲۷ درصد است که کردستان به رقم ۱۲ درصد رسیده و حدود ۳۰ درصد اشتغال در این استان نیز در حوزه کشاورزی است.
جعفری با بیان اینکه به ازای هر مترمکعب آب در کردستان، ۱.۵ کیلوگرم ماده خشک دریافت می شود و میانگین کشوری در این بخش حدود ۱.۳ کیلوگرم است، یادآور شد: در حال حاضر ضریب مکانیزاسیون در این استان ۲.۳ درصد است که نسبت به میانگین کشوری که ۱.۷ درصد است، وضعیت بهتری داریم.
وی در ادامه گفت: از مجموع ۱۳۰ هزار هکتار اراضی آبی استان حدود ۵۱ درصد تحت آبیاری تحت فشار است که حدود ۴۰ درصد آن را شامل می شود که میانگین کشوری در این بخش ۲۱ درصد است و این نشان دهنده زمینه های مناسب برای توسعه بخش کشاورزی در کردستان است.
مدیرکل جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه بیشترین تولید گندم مربوط به سال زراعی ۹۵-۹۴ با ۹۵۰ هزار تن بود، اظهار داشت: امسال این رقم به یک میلیون و ۱۷ هزار تن خرید گندم صورت گرفته و حدود ۶۶۰ میلیارد تومان تاکنون به کشاورزان پرداخت شده است.
جعفری افزود: در حال حاضر علیرغم اینکه بیشترین تولید گندم ما به صورت دیم است اما بیش از ۹۸ درصد مراحل داشت و برداشت محصول به صورت مکانیزه صورت می گیرد و از ماشین آلات پیشرفته و بذور اصلاح شده در بخش کشاورزی دیم استفاده می شود.
وی ادامه داد: در بحث برداشت امسال ۱۶۵۰ کمباین وظیفه برداشت را به عهده داشتند که ۶۵۰ دستگاه آنها مهاجر بودند و با توجه به اینکه محصول کردستان در مدت زمان مناسب و کمتری برداشت شد، حجم ریزش گندم پایین آمده و میزان تولید نیز به طبع افزایش داشته است.
مدیرکل جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: همچنین با نظارت های دقیق از فعالیت ماشین آلات معدوم جلوگیری شد تا از حجم ریزش جلوگیری شود چرا که اگر تنها ۱ درصد از افت ریزش گندم در زمان برداشت جلوگیری کنیم، ۱۵ میلیارد تومان به درآمد کشاورزان افزوده خواهد شد.