به گزارش خبرگزاری مهر، مرکز مطالعات و آموزش سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، باهدف بررسی فضا و امکانات و تطبیق آن با استاندارهای آموزشی، مرکز مطالعات و آموزش پایش و ارزیابی خانههای کودک را از ۱۵ شهریورماه آغاز کرده است.
در این طرح ۵۰ خانه کودک توسط کارشناسان اداره پایش و ارزشیابی مرکز مطالعات و آموزش مورد بازدید و ارزیابی مجدد قرار میگیرند. دور نخست پایش و ارزیابی خانههای کودک شهر تهران، تیرماه سال جاری توسط ۱۲ گروه از کارشناسان این مرکز انجام شد.
در فرایند پایش و ارزیابی خانههای کودک کارشناسان با مراجعه به این مراکز، ضمن بررسی امکانات آموزشی مانند: نیمکت و صندلی، تابلوها و ماکتها، کتابها و وسایل آموزشی، سیستمهای صوتی و تصویری، وسایل بازی و مهارت افزایی به بررسی فضای فیزیکی و شاخصهای حیاتی این مراکز میپردازند؛ این شاخصها عبارتاند از: مساحت حیاط اختصاصی خانه کودک، فضای بازی، وضعیت نور طبیعی و مناسب کلاسها، وضعیت سیستم گرمایشی و سرمایشی، وضعیت امکانات بهداشتی، پوشش حفاظتی دیوارها، نردهها، ستونها و پنجرهها، سیستم اطفای حریق و... که بهدقت توسط کارشناسان ارزیابی میشود.
بر اساس تصمیمات جدید سازمان فرهنگی هنری، خانههای کودکی در شهر تهران اجازه فعالیت خواهند داشت که گواهینامه استاندارد فیزیکی و شاخصهای حیاتی را کسب کنند.
دور جدید فرایند پایش و ارزیابی خانههای کودک شهر تهران تا ۲۵شهریورماه ادامه خواهد داشت.
در حال حاضر بیش از ۱۵۰ خانه کودک وابسته به سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و خانه مشارکتی زیر نظر سازمان در شهر تهران فعالیت میکنند. خانههای کودک ویژه گروه سنی، ۵، ۴ و۶ سال است.