محمود جهانی مالیات بر اراضی که ساخت و ساز نشده و درداخل ساخت وسازهای شهری معطل مانده ، مالیات برخانه های مسکونی خالی و مالیات مضاعف بر معاملات مکرر زمین و مسکن را سه لوایحی عنوان کرد که در این راستا در حال بررسی است.
وی در مورد زمان اجرایی شدن طرح بازنگری درمالیات های بخش مسکن تاکید کرد: با توجه به این که این طرح درقانون بودجه سال 86 پیش بینی شده و لذا درآنجا اعلام شده که این طرح حداکثر باید درطول سه ماه اجرایی شود لذا این لوایح درماه های اول سال آینده به دولت و مجلس ارائه می شود.
مدیرکل دفتربرنامه ریزی وزارت مسکن وشهرسازی درمورد زمان تصویب لایحه پیش فروش مسکن در دولت گفت: البته کلیات این لایحه دردولت تصویب شده اما یکسری اصلاحات مد نظردولت بود که دراین راستا، کمیتهای ویژهای متشکل از سه وزارتخانه مسکن ، دادگستری و کشور این لایحه را بررسی و مامور اجرای این اصلاحات شدند وهم اکنون متن اصلاحیه نهایی تهیه شده و بهزودی به مجلس ارائه خواهد شد.
به گزارش مهر، لایحه پیش فروش ساختمان که دارای 27 ماده است، در سه فصل با عنوان های قرارداد پیش فروش، تعهدات طرفین و سایر مقررات تنظیم شده و بر اساس ماده (2) آن در قرارداد پیش فروش علاوه بر مشخصات فنی و معماری ساختمان، واحدی نیز که پیش فروش می شود باید از حیث مساحت، طبقه، شماره واحد، تعداد اتاق ها، نوع مصالح داخلی، پارکینگ، انباری و سایر مواردی که در پروانه قید گردیده و یا عرفا در قیمت آن تاثیر گذار است، معین شده باشد.
این لایحه به نحوی تدوین شده که هم حقوق تولید کننده وهم مصرف کننده حفظ شود. مسئولان وزارت مسکن و شهرسازی معتقدند لایحه پیش فروش مسکن راهکاری برای ساماندهی و قانونمند کردن بازار آشفته مسکن که توسط برخی سودجوها شکل گرفته ، خواهد بود.