به گزارش خبرنگارمهر، دکتر محمد جعفر صادقی صبح یکشنبه با اعلام توصیه های ویژه به زائران اربعین به منظور حفظ سلامت در طول مسیر اظهارکرد:بیماری های تنفسی با توجه به شرایط ایام اربعین در نجف و کربلا سلامت زائران را با خطر روبه رو می کند و در این میان گروههای خاص مانند کودکان، سالمندان و بیماران بیشتر در معرض خطر هستند.
وی افزود:زائران پیاده از آب معدنی های پلمب شده استفاده کنند و مراقب بیماری هایی که از طریق آب و غذا به بدن وارد می شوند باشند. در این میان پذیرفتن نذورات از سوی علاقمندان به اهل بیت(ع) به صورت دستی نیز دارای اهمیت است؛ که در سلامت آن باید دقت شود.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: زائران باید از روبوسی، دست دادن و نزدیک شدن به افرادی که علائم بیماری های تنفسی مانند آبریزش بینی، عطسه و سرفه دارند جلوگیری کرده و این رفتار را خارج از عرف ندانند و از طرفی افراد مبتلا به بیماری های تنفسی نیز از حضور در فضای پر ازدحام و نزدیکی به دیگران ممانعت ورزند.
صادقی تاکید کرد:زائران پیاده در مسیر نجف تا کربلا مراقبت های تنفسی لازم را خصوصا در چهار کیلومتر انتهایی مسیر داشته باشند؛ زیرا در این فاصله جمعیت بسیار متراکم و به شکل پشت به پشت یکدیگر می شود و امکان انتقال بیماری گسترش بسیاری پیدا می کند.
وی گفت: توصیه می شود زائرانی که قصد تشرف به کربلای معلا را به صورت پیاده و یا به هر شکل دیگری دارند قبل از سفر واکسن آنفلوآنزا را استفاده کرده و مراقبت های لازم را در هنگام برودت هوا داشته باشند.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهارکرد:مشاهده شده برخی آب فرات را به عنوان تبرک برمی دارند که باید گفت آب رودخانه فرات یکی از آلوده ترین آب ها است زیرا فاضلاب بسیاری از کارخانه ها در درون آن ریخته می شودو به همین دلیل نباید از این آب استفاده شود.