احمد بخشایشی استاد دانشگاه ، انقلاب اسلامی ایران را انقلاب حداکثری توصیف کرد و احیای رنسانس اسلامی و هلال شیعی را از مهم ترین دستاوردهای آن دانست .

به گزارش خبرنگار مهر ، بخشایشی که در نشست نوبت صبح همایش تاثیر منطقه ای و بین المللی انقلاب اسلامی ایران در موسسه مطالعات معاصر سخن می گفت ، اظهار داشت : انقلاب مفهومی است که سیرتطور آن از واقعیت کندتر است و این مفهوم را می توان بر سه معیار نیات انقلابیون ، نتایج و تبعات و پروسه و روند آن تعریف کرد .

وی افزود: معیارهای مورد نظر در دو مقوله بینش حداقل گرایی و حداکثر گرایی ، در واقع مفاهیم قرین و هم وزن مانند شورش و طغیان و بحران رکودها را از مفهوم انقلاب جدا می کند .

این استاد دانشگاه در ادامه به توضیح بینش حداکثر گرایی پرداخت و گفت که در این بینش مفهوم انقلاب با هوش شالوده شکنی حداقل شش عنصر تشکیل می شود که حضور این عناصر باعث می شود گسترده انقلاب از لحاظ کمیت تقلیل یافته و اغنیار از این حوزه مفهومی خارج شوند .

بخشایشی اضافه کرد : انقلاب اسلامی ایران و انقلاب های فرانسه ، روسیه ،ایالات متحده و انگلستان به واسطه حضور عناصر شش گانه مورد بحث ، انقلاب حداکثری هستند و تاثیر و دستاوردهای اجتناب ناپذیری را به ارمغان آورده اند .

وی دستاورد عظیم انقلاب اسلامی را احیای رنسانس اسلامی و هلال شیعی و دستاوردهای انقلاب فرانسه را امپرالیزم و ناسیونالیسم عقلانی عنوان کرد .

این کارشناس روابط بین الملل نظام بین الملل را حاصل جمع معدل روابط خارجی کشورها در بستری از کنش ها و واکنش ها تعریف کرد و متذکر شد این نظام تلاش می کند انقلاب حداکثری را کنترل و محدود سازد .

" امروزه نظم یکجانبه گرایی دستوری به رهبری آمریکا خواهان محدود سازی آثار مترتب انقلاب اسلامی بر منطقه است " .

بخشایشی اظهار داشت: احیای رنسانس اسلامی را می توان در پروسه دموکراسی که ساخته غرب است و آنها انتظار نتیجه غربی از این پروسه دارند ولی اسلام گرایان از این پروسه به نتایج عالی می رسند ، مشاهده کرد .

وی افزود : از طرفی بحث  هلال شیعی که در واقع حوزه نفوذ معنوی انقلاب اسلامی است، باعث گردید غرب به رهبری ایالات متحده در کشورهای خاورمیانه ای خود تجدید نظرنماید .

این کارشناس مسایل بین المللی ادامه داد : تجدید نظر در بحث خاورمیانه بزرگ و بسنده نمودن به اصلاحات جزئی بدون پروسه دموکراسی انتخاباتی توسط تیم اداره کننده کاخ سفید، بستر سازی اختلافات شیعه - سنی و تبدیل آن به ایجاد جبهه مدل های میانه رو که شامل عربستان سعودی و شورای همکاری خلیج فارس در تقابل جبهه دولت های رادیکال قابل بررسی و تامل است .

بخشایشی تاکید کرد : ایران به دلیل برخورداری از موقعیت ژئوپلیتیک و منابع انرژی و حضور استعمار در منطقه و رویکرد ایرانیان به غرب همواره مورد توجه آمریکا بوده و سران کاخ سفید تلاش کرده اند با ارائه طرح های مختلف ، تغییر نظام و تغییر رفتار و یا انفعال جمهوری اسلامی را محقق نمایند که انجام ملی بزرگترین مانع این مساله بوده است .

وی در خاتمه متذکرشد : همانطور که انقلاب فرانسه بر سایر کشورها  اثرگذار بوده ، انقلاب اسلامی نیز در کشورهای منطقه خاورمیانه تاثیر فراوان داشته است و در آینده کشورهایی چون عربستان سعودی نیز اساس روابط خارجی خود را تعامل با ایران قرار می دهند .