به گزارش خبرگزاري مهر در ديدار نخست، ابتدا دكتر ميردامادي رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي با ابراز خرسندي از روند روبه رشد روابط، به نقش مهم مجالس در تعميق و تحكيم روابط دولتها اشاره كرد و افزود: مجلس شوراي اسلامي روابط خود را در سه سطح گروههاي دوستي پارلماني، كميسيونهاي سياست خارجي و روساي مجالس با مجالس كشورهاي اروپايي تعريف كرد و آمادگي دارد تا در اين راستا، مناسبات پارلماني باكشور روماني را نيز تقويت كند.
وي همچنين با تبيين سياستهاي كلي نظام جمهوري اسلامي ايران تصريح كرد: با روي كارآمدن دولت آقاي خاتمي، جريان اصلاحات در بعد خارجي به سياست تنش زدايي، اعتماد سازي و گسترش روابط باكليه كشورها براساس احترام متقابل و در بعد داخلي به تقويت نهادهاي مدني و حقوقي بشري، قانونگرايي و رعايت حقوق شهروندان و احزاب و مطبوعات اهتمام ورزيده است.
رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگري از سخنانش در خصوص تحولات منطه اظهار داشت: ما همواره از استقرار صلح، امنيت و دموكراسي در افغانستان و عراق حمايت كرد و ناامني در اين دو كشور را مخل امنيت و ثبات در منطقه مي دانيم.
وي با اظهار تاسف از روند صعودي نا امنيها و انفجارات در عراق و با اشاره به حمايت جمهوري اسلامي ايران از شوراي حكومتي آن كشور افزود: مامعتقديم در عراق بايد سازمان ملل متحد نقش محوري را بر عهده گرفته و با انتقال هرچه سريعتر قدرت به خود عراقيها، شاهد استقرار امنيت و آزادي در عراق باشيم.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي در پايان سخنانش با ابراز خرسندي از الحاق روماني به اتحاديه اروپايي در سال 2007 ميلادي تصريح كرد: اميدواريم ضمن ارتقاء سطح روابط اقتصادي در كنار روابط سياسي و پارلماني تهران- بخارست، روابط دو كشور در قالب همكاريهاي ايران و اتحاديه اروپايي نيز تعريف جديدي پيدا كند.
در ادامه اين ديدار آقاي بروداشكو - رييس گروه دوستي پارلماني روماني و ايران نيز با اشاره به رفت و آمد مقامات سياسي، اقتصادي و پارلماني دو كشور، اظهار اميدواري كرد كه متعاقب اجلاس آتي كميسيون مشترك اقتصادي، شاهد گامهاي بلندتري در جهت توسعه مناسبات تجاري ايران و روماني باشيم.
وي همچنين ضمن قدرداني از مواضع حكيمانه جمهوري اسلامي ايران در مسايل منطقه اي و بين المللي از كشورمان بعنوان عامل صلح و ثبات در منطقه ياد كرد و اقدامات ايران در بازسازي افغانستان و عراق را قابل ستايش دانست.
آقاي بروداشكور در ادامه سخنانش ضمن ارائه گزارشي از روند الحاق كشورش به ناتو و اتحاديه اروپايي، اظهاراميدواري كرد كه اين تحولات در راستاي منافع مشترك دو كشور قرار گيرد.
وي همچنين با ستايش از روند اصلاحات در جمهوري اسلامي ايران، مردم ايران را بدليل فرهنگ و تاريخ كهن، شايسته پويايي و پيشرفت مداوم دانست.
لازم به ذكر است كه پس از اين ديدار، رييس گروه دوستي پارلماني روماني و ايران با خانم راكعي - نايب رييس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي نيز ديدار و پيرامون راهكارهاي گسترش روابط فرهنگي به بحث و تبادل نظر پرداختند.
در اين ديدار خانم راكعي نيز با اشاره به امكانات و توانمنديهاي فرهنگي و هنري و علاقه مشترك مقامات دو كشور به توسعه و تعميق مناسبات در تمامي زمينه ها، آمادگي جمهوري اسلامي ايران را جهت تبادل استاد و دانشجو، برگزاري نمايشگاههاي فرهنگي و هنري مورد تاكيد قرار داد.
وي همچنين با تبيين اقدامات انجام شده در كميسيون فرهنگي و كميته زنان، جوانان و خانواده اين كميسيون، حمايتهاي مجلس ششم از حضور زنان و جوانان ايراني در عرصه هاي مختلف علمي، سياسي و اجتماعي را چشمگير و غيرقابل انكار توصيف كرد.
آقاي بروراشكو نيز با اشاره به ترجمه تعدادي ازآثار ادبي و هنري فارسي بويژه برخي ازكتب آقاي خاتمي به روماني و برگزاري نمايشگاههاي فرهنگي ايران در روماني اظهار اميدواري كرد كه با توجه به اراده سياسي موجود، روابط دو كشور در تمامي زمينه ها از شتاب بيشتري برخوردار شود.
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۸۲ - ۱۷:۰۰
رييس گروه دوستي پارلماني روماني وايران پيش از ظهر امروز در دو ديدار جداگانه با رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي و رييس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي گفتگو كرد.