نماینده آمریکا در آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرد که مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش جدید خود از برنامه هسته ای ایران، مفاد گزارش نوامبر گذشته خود را تکرار خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهربه نقل از تارنمای اینترنتی presszoom، گریگوری شولتی که در جمع 125 تن از رهبران و  نمایندگان کشورها در"برنامه مطالعات پیشرفته امنیتی" (PASS )درمرکز اروپایی جرج مارشال سخن می گفت؛ اظهار داشت :  زمانی که محمد البرادعی مدیر کل آژانس گزارش خود را در 21 فوریه به شورای حکام آژانس و شورای امنیت سازمان ملل ارائه  کند؛ احتمالاً تنها می توانم به شما خبرهای بدی بدهم.

وی گفت : "مدیر کل احتمالاً گزارشی را که در نوامبر گذشته ارائه داد، تکرار خواهد کرد".

شولتی مدعی شد که " پس از سه سال راستی آزمایی شدید ،آژانس هنوز قادر نیست تا صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران را اعلام کند".

وی همچنین مدعی شد که احتمالاً البرادعی در گزارش خود خواهد نوشت که ایران تعهدات بین المللی خود را بیشتر نقض کرده است.

بر اساس قطعنامه 1737 شورای امنیت که به اتفاق آراء علیه برنامه  هسته ای جمهوری اسلامی ایران تصویب شد؛ البرادعی موظف شده است تا در گزارشی، نظر آژانس را در این زمینه اعلام کند.

نماینده آمریکا همچنین ایران را متهم کرد که نه تنها از ارائه اطلاعات مورد درخواست آژانس خود داری می کند، بلکه دست به غنی سازی بیشتر نیز می زند.

شولتی تاسیسات زیر زمینی نطنز را دلیلی بر ادعای خود ذکر می کند.

وی همچنین مدعی شد که نصب سه هزار سانتریفیوژ از سوی ایران می تواند اورانیومی را به اندازه یک بمب اتمی درمدتی کمتر از یک سال در اختیار تهران قرار دهد.

نماینده آمریکا در آژانس همچنین با اشاره به ساخت راکتور آب سنگین 40 مگاواتی در اراک  مدعی شد که چنین راکتوری
می تواند پلونیوم کافی برای حداقل ساخت یکی بمب اتمی در سال فراهم کند.

وی مدعی شد: با وجود تاکید ایرانی ها، فعالیت های هسته ای تهران برای مقاصد صلح آمیز نیست، بلکه برای توسعه تسلیحات اتمی است.

شولتی در تلاش برای بدبین کردن کشورهای منطقه به ویژه عربی به فعالیتهای هسته ای صلح آمیز ایرانوی همچنین یک ایران هسته ای را تهدیدی برای همسایگان و تمام جامعه جهانی عنوان و ادعا کرد: ایران از فعالیت های تروریستی حمایت و روند صلح خاورمیانه و معاهده منع تکثیر سلاح های هسته ای را نیز تخریب می کند.

نماینده آمریکا در آژانس بین المللی انرژی اتمی از کشورهای عضو سازمان ملل متحد خواست تا با اعمال تحریمهایی که در قطعنامه 1737 پیش بینی شده با اقدامات خصمانه آمریکا علیه ایران همراه شوند.

وی همچنین از تمام کشورهایی که از آنها به کشورهای همفکر ( همسو با آمریکا) نام برد و از دیگر کشورها خواست تا با اتخاذ تحریمهایی فراتر از تحریمهای شورای امنیت، بر ایران برای همکاری با شورای امنیت فشار وارد کنند.

شولتی ادعا کرد: جامعه جهانی باید یک سری اقدامات کامل غیر نظامی را از جمله تدابیر سیاسی ، اقتصادی و مخابراتی و سایر فشارهای غیر نظامی  برای مقابله با ایران اتخاذ کند.