به گزارش خبرنگار مهر، یاسر هاشمی شامگاه یکشنبه در نخستین همایش قرآنی سیاستمدار مفسر که در سالن اجتماعات دارالقرآن زنجان برگزار شد، آنچه که مرحوم آیتالله هاشمی را در تفسیر، تدوین و نگارش قرآن از دیگران متمایز میکرد، اهتمام ویژه مرحوم آیتالله هاشمی رفسنجانی به تفکر جمعی بود که این مهم امروز نیز حائز اهمیت است.
وی با یادآوری اینکه یکی از دیدگاههایی که آیتالله هاشمی رفسنجانی در خصوص قرآن داشت، منشا خیر بودن به واسطه نزدیکی با قرآن بود، ادامه داد: بیشک زمانی که از آیتالله هاشمی در مورد برجستهترین خدمات دوران زندگی سئوال شد، ایشان یکی از مهمترین خدمات خود را تفسیر قرآن ذکر کرد که این حاکی از اهمیت و جایگاه قرآن در تفکر آیتالله هاشمی رفسنجانی بود.
هاشمی با تاکید بر اینکه امروز باید انتظارات آیتالله هاشمی از پژوهشگران و محققان حوزه علمیه که تفکر جمعی بود، محقق شده و بیش از پیش به این مهم نزدیک شویم، خاطرنشان کرد: بیشک مجموعه ۲۲ جلدی و یادداشتها، حاصل کاری است که شرایط سخت زندان را از یک تهدید به یک فرصت تبدیل کرد.
رئیس بنیاد تاریخ انقلاب اسلامی نیز در ادامه این همایش با ابراز تاسف از اینکه امروز یادداشتهای کمی از دوران پیامبر گرامی اسلام (ص) در میان ما به یادگار مانده است، افزود: این کمبود منابع به قدری مشهود است که فقط در حدود ۸ خطبه آنهم نه به صورت کامل از پیامبر اسلام داریم، این در حالی است که ایشان حداقل ۸۰۰ خطبه نمازجمعه داشتند.
حجتالاسلام عبدالمجید معادیخواه با تاکید بر اینکه بیتردید اگر جامعه اسلامی در برهه کنونی نیز بخواهد قرآن را که روشنگری مطلق است، سرلوحه همه برنامههای خود قرار دهد، بدون شک برکات زیادی شامل حال این جامعه خواهد شد، تصریح کرد: قرآن کتابی است که هیچگاه رنگ کهنگی به خود نگرفته و در هر شرایطی و برای هر نسلس حرفهای تازهای دارد.
وی با اشاره به اینکه یکی از بارزترین و ارزشمندترین برکاتی که تفسیر موضوعی قرآن مرحوم آیتالله هاشمی رفسنجانی برای جامعه اسلامی ایران به همراه داشت، آشتی حوزه علمیه قم با قرآن بود، اظهار کرد: قرآن همانند اقیانوسی است که نمیتوان در آن تغییری ایجاد کرد، لذا آیتالله هاشمی در تفسیر موضوعی قرآن تلاش کرد تا فضای جدیدی را که امروز از آن به عنوان فضای گفتمانی یاد میکنیم، ایجاد کند.