به گزارش خبرنگار مهر، در این بیانیه مشترک چنین آمده است: در راستای تحکیم و گسترش روابط برادرانه میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه و بنا به دعوت رسمی جناب دکتر محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران، جناب دکتر بشار اسد رئیس جمهوری عربی سوریه در راس هیاتی عالی رتبه از تاریخ 28 لغایت 29 بهمن ماه 1385 از جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد.
در این سفر مقامات دو کشور مهمترین مسائل فی ما بین و همچنین تحولات منطقه ای را مورد گفتگو و تبادل نظر قرار دادند و بر موارد ذیل تاکید کردند:
روابط دو جانبه:
در ملاقات های طرفین که در جوی آکنده از دوستی و همکاری سازنده انجام شد، روند روابط سیاسی ، اقتصادی، بازرگانی مورد بررسی قرار گرفت و طرفین با ابراز رضایت از سطح روابط عالی سیاسی دو جانبه بر اهمیت تقویت، توسعه و تعمیق روابط دوستانه و برادرانه بین دو کشور در تمامی زمینه ها تاکید نمودند.
طرفین بر لزوم تلاش تمامی ارگانها دو کشور جهت برگزاری موفقیت آمیز اجلاس کمیته عالی اقتصادی و کشور که قرار است در تهران برگزار شود تاکید نمودند.
- طرفین از گسترش همکاری های اقتصادی و فنی فی ما بین اظهار خرسندی نموده و ضمن تاکید بر استفاده بهینه از ظرفیت های موجود در دو کشور خواستار تعمیق و توسعه هر چه بیشتر این روابط شدند.
موضوع خلع سلاح و فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی ایران:
- دو کشور بر حق غیر قابل انکار کشورهای عضو معاده NPT، جهت استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای تاکید کرده و اعلام می کنند که هرگونه تبعیضی در اعمال این حق برای کشورهای در حال توسعه غیر قابل پذیرش است. از این رو تصمیمات و سیاستهای کشورهای عضو ان پی تی، از جمله جمهوری اسلامی ایران در تملک چرخه سوخت هسته ای باید مورد احترام واقع شود.
- طرفین اعتقاد راسخ دارند که موضوع فعالیت های صلح آمیز هسته ای جمهوری اسلامی ایران باید در آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد بررسی قرار گیرد. طرفین معتقدند این موضوع باید از راه های دیپلماتیک و مذاکره بدون هر گونه پیش شرط حل و فصل گردد.
- دو کشور اعتقاد راسخ خود را بر ضرورت ایجاد خاورمیانه عاری از سلاح های کشتار جمعی اعلام کرده و توجه جامعه جهانی را به تهدید سلاح های هسته ای رژیم صهیونیستی برای صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی جلب نموده و بر لزوم اقدام فوری نهادهای مسئول بین المللی برای مقابله با این تهدید تاکید می نمایند.
خاورمیانه:
طرفین تداوم سیاست های اشغالگری و تجاوزات رژیم صهیونیستی را محکوم کردند و جمهوری اسلامی ایران حق ملت سوریه در بازپس گیری سرزمین های خود در جولان اشغالی تا خط چهارم ژوئن 1967 را مورد تایید قرار داد.
لبنان:
- دو کشور با تاکید بر ضرورت تحکیم وحدت و وفاق ملی، آنچه را که تمامی لبنانی ها نسبت بدان توافق نمایند به گونه ای که امنیت، ثبات و یکپارچگی این کشور را تضمین نماید مورد حمایت قرار می دهند.
- طرفین ضمن حمایت از حق مردم لبنان برای مقاومت در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه تمامیت ارضی لبنان و بازپس گیری سایر اراضی اشعالی خود، خواستار پاان دادن به این تجاوزات از سوی جامعه بین المللی شدند.
فلسطین:
- طرفین با استقلال از توافق مکه مکرمه جهت تشکیل دوت وحدت ملی، توجه و عنایت خود را به وحدت ملت فلسطین ابراز داشته و حمایت خود را از حق بازگشت فلسطینیان و برپایی دولت مستقل آنان در سرزمین فلسطین اعلام نمودند.
- طرفین اقدامات رژیم صهیونیستی در هتک حرمت و تهدید مسجد الاقصی و تخریب بخشی از آثار تاریخ آن با هدف محو هویت اسلامی و تاریخی آن را محکوم نموده و خواستار تحرک جدی مجامع بین المللی بویژه سازمان کنفرانس اسلامی جهت متوقف ساختن اقدامات تجاوزکارانه آن در هتک حرکت اماکن مقدس شدند.
عراق:
- طرفین حمایت خود را از دولت عراق، وحدت ملی و سرزمین این کشور و حاکمیت و استقلال آن را به گونه ای که متضمن خروج نیروهای اشغالگر از آن گردد و نیز حفظ هویت عربی و اسلامی عراق را اعلام داشتند.
- طرفین حمایت خود را از تلاش های دولت عراق وسایر تلاشهایی که به منظور تحقق آشتی ملی و مقابله با فتنه طایفه گری و توطئه های موجود در این زمینه اعلام داشته و خواستار تمسک هر چه بیشتر ملت عراق به وحدت ملی خود شدند.
- طرفین رهبران جهان اسلامی را در شرایط خطرناک کنونی به مقابله با تلاشهای فتنه افکنانه ای که همه امت اسلامی را هدف قرار داده است فرا می خوانند و همچنین خواستار یکپارچه نمودن تلاش های آنان جهت مقابله با خطرات پیش روی جهان اسلام شدند.