به گزارش خبرگزاری مهر، محمد عبده زاده، شامگاه سه شنبه در نشست بررسی آثار تحریم بر حق سلامت، افزود: وقتی بانک مرکزی تحریم شده، هرچقدر ارز وجود داشته باشد، هیچ بانکی این ارز را قبول نمیکند و باید به این مستندات حقوقی استناد کرد. بیمار از ما انتظار دارد که دارو را تامین کنیم.
وی ادامه داد: وظیفه ما برنامه ریزی جهت تامین و تدارک داروهای مورد نیاز کشور است، از طرفی وظیفه کانون وکلا و بانک مرکزی نیز در این زمینه مشخص است. تاریخ هم درباره عملکرد وزارت بهداشت و هم درباره نیروهای حقوقی کشور قضاوت میکند، زیرا الان فرصت برای کار داریم و زمان دیگر برای انجام این کارها دیر است.
وی افزود: از بیماری که در بیمارستان بستری است تا دیگران، همه میدانند که نمیتوان برای خرید دارو و...، پول حواله کرد. هیچ پولی را نمیتوان از مبدا ایران حواله کرد و به همین دلایل دارو گران می شود.
عبده زاده اظهار داشت: برای پانسمان بیماران ای بی نمیتوانیم هیچ ارزی را حواله کنیم و دست به دامان یک شرکت برای انجام این کار شدیم.
وی گفت: مردم ایران بسیار نجیب هستند و همراهی میکنند، اما مسئولان نیز باید بپذیرند که در بسیاری از حوزههای مدیریتی ضعف وجود دارد. حتی در حوزه حمل و نقل دارو نیز مشکل وجود دارد و این تبعات به بیمار بر میگردد.