خبرگزاری مهر، گروه استانها- حامد مصطفایی آگاه: با پیچیدن صدای زنگ افتتاح جشنواره استانی فجر، پرچم تئاتر بر بلندای خطه فرهنگ دوست اردبیل استوار شد تا بار دیگر شاهد گردهمایی ستارگان تئاتر کشور در این استان هنر پرور باشیم.
ستارگانی که روی صحنه با ایما و اشاره و تکنیکهای بیان خود به گونهای هنرنمایی میکنند که گویی سالیان سال با نقش خود زندگی کرده و با تلفیق فرهنگ و هنر از توان به تصویر کشیدن هر گونه صحنه بیبدیل و نابی برخوردارند.
میزبانی از سی و هفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در بخش استانی موقعیت مغتنمی را فراهم کرد و بدون شک از مهمترین رویدادهای چند وقت اخیر فرهنگی و هنری اردبیل نام خواهد گرفت.
خروج از وضعیت قرمز تئاتر شهرستانها با میزبانی از جشنوارههای ملی
ایده میزبانی استانهای مختلف کشور از جشنوارههای بزرگ ملی با هدف خروج از وضعیت قرمز تئاتر و افزایش اقبال مردم به هنرهای نمایشی مطرح شد تا در این هنر مردمی علاوه بر تهران، سایر استانها نیز حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشند.
کمتوجهی به تئاتر استانها و شهرستانها از جمله مهمترین دغدغههای اهالی هنر بود تا با عملیاتی شدن طرح برگزاری جشنوارههای تئاتر خارج از پایتخت، دیگر استانهای مستعد همچون اردبیل نیز از فرصت کشف استعدادهای هنری و رشد و بالندگی هنروران بهرهمند شوند.
فرصتی که تعامل هر چه بیشتر تئاتر استان با سایر هنرمندان بینالمللی را فراهم کرد تا این اتفاق هنردوستان را برای برخورداری از رویکرد علمی مشتاقتر از گذشته کند.
خوراک مناسب تئاتر در جشنواره هنری فجر
یکی از مدرسین و هنرمندان باسابقه تئاتر در خصوص میزبانی اردبیل از سی و هفتمین جشنواره استانی فجر میگوید: تعامل با گروههای تئاتر استانهای مختلف چنانچه تبدیل به یک روند معمول در طول سال شود، مخاطبان از خوراک تئاتری ارزشمندی بهرهمند خواهند شد.
سیف ادامه داد: میزبانی از این رویداد نه تنها به مذاق هنردوستان اردبیلی بلکه اهالی مختلف استان نیز خوش خواهد آمد و بدون شک حضور مناسب در اجراهای عمومی از احترام ویژه مردم به هنر تئاتر خبر میدهد.
وی یادآور شد: هنرمندان تئاتر اردبیل مثل تک ستارههایی که سوسو میزنند، پای ثابت جشنواره فجر بوده و در سالیان متمادی سوابق درخشانی را از خود به یادگار گذاشتند.
این هنرمند تئاتر استان اردبیل افزود: در سالیان دور زنده یاد مجید واحدیزاده با گروهی کاملا بومی در جشنواره فجر صحنه را مبهوت خود کرد تا دیگر نویسندگان جوان اردبیلی همچون مسعود محمدی نیز در بخش نمایشنامهنویسی کارنامه ارزشمندی را به نام خود و استان هنرپرورمان ثبت کنند.
این مدرس هنرهای نمایشی یادآور شد: استان اردبیل تا کنون میزبانی از بخش استانی تئاتر فجر را تجربه نکرده بود اما با شکسته شدن طلسم بالاخره نوبت به اردبیلیها نیز رسید.
حضور هنرمندانی از استانهای مختلف کشور در اردبیل
گفتنی است سی و هفتمین جشنواره تئاتر استانی فجر همزمان با شش استان دیگر در اردبیل نیز برگزار شد. در این جشنواره پنج نمایش از ایران و یک نمایش از جمهوری آذربایجان حضور داشته و هنرمندان برتر چهار استان نیز برای برگزاری و اجرای موفق نمایشها هنرنمایی کردند.
جشنواره مذکور که با هدف اصلی وارد کردن تئاتر به زندگی مردم در حال برگزاری است، از جمله بهترین اتفاقاتی بوده که میتواند در پرشدن سالنهای نمایشی و تماشای اجراهای قوی نوید دهنده روزهای خوبی برای استان شود.
علاوه براین همزمان با اجرای تئاترهای جشنواره، به صورت جنبی نمایشگاه عکس و پوستر و چهرههای تاثیرگذار در تئاتر بعد از انقلاب و همچنین کارگاههای آموزشی و نمایشگاه کتاب نیز تدارک دیده شد.
هنرمندان شاخص تئاتر اردبیل تجلیل میشوند
معاون هنری و سینمایی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل نیز در خصوص میزبانی از سی و هفتمین جشنواره تئاتر استانی فجر در گفتگو با خبرنگار مهر میگوید: هدف اصلی از برگزاری چنین رویدادهایی در استانهای مختلف کشور افزایش تعامل میان هنرمندان بین استانی بوده و مطمئنا چنین نگرشی با بازخوردهای بسیار مثبتی همراه خواهد شد.
غریب منوچهری افزود: این رویداد برای نخستین بار در اردبیل میزبانی شده و با درنظر گرفتن چهاربخش فرعی از ۴۰ شخصیت تاثیرگذار تئاتر استان تجلیل شد.
وی ادامه داد: به دلیل حمایت از هنرمندان، تماشای این برنامهها با بلیت فروشی امکانپذیر شد تا شش نمایش شاخص راه یافته به بخش اجرای عمومی در تالارهای فدک و بیضاء اردبیلی اجرا شوند.
معاون هنری و سینمایی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل یادآور شد: نمایشنامهخوانی و «فیلم-تئاتر» از جمله دیگر بخشهای جنبی جشنواره فجر بود و خوشبختانه در این مدت شاهد استقبال چشمگیر هنردوستان و اقشار مختلف مردم از برنامههای جشنواره تئاتر استانی فجر بودیم.
سنجش ظرفیت و امکانات اجرائی استانها در جشنواره تئاتر فجر
مسئول ستاد اجرایی جشنواره تئاتر استانی فجر اردبیل نیز در این خصوص تصریح کرد: از جمله مهمترین برکات برگزاری چنین رویدادهای مهمی سنجش ظرفیت و امکانات زیرساختی بوده تا به توانایی و خلاءهای موجود در هنرهای نمایشی و بحث اجرا پی برده شود.
عظیمی یادآور شد: پیش از این استان اردبیل از سابقه میزبانی جشنوارههای منطقهای برخوردار بود که خوشبختانه با برگزاری جشنواره استانی تئاتر فجر فرصت ارزشمند دیگری در یک آزمون بزرگتر فراهم شد.
وی ادامه داد: در خلال برگزاری جشنواره، کارگاههای آموزشی و تخصصی تئاتر تدارک دیده شد تا با برگزاری نمایشگاه عکس و پوستر از فعالیت ۴۰ سال اخیر گروههای نمایشی استان پرده برداشته شود.
مسئول ستاد اجرایی جشنواره تئاتر استانی فجر اردبیل اضافه کرد: به منظور بهرهمندی مناسب هنرمندان شهرستانی از برنامههای مذکور ترتیبی اتخاذ شد که هنرمندان شهرستانی از کارگاهها و برنامههای آموزشی استفاده نمایند.
به گزارش خبرنگار مهر، در مدت زمان برپایی سی و هفتمین جشنواره تئاتر استانی فجر به میزبانی اردبیل، نمایشهای «مرجن»، «پرواز شماره ۷۴۵»، «خانه»، «هدیه مرموز» و «خیر نبینی سعیده» اجرای عمومی شد.
همچنین نمایش «یک سبد تنهایی» با نویسندگی «مجید واحدیزاده» و کارگردانی «نوفل ولییف» کاری از گروه نمایشی هنرمندان جمهوری آذربایجان بر روی صحنه رفت.