پیری فرآیندی است که بسیار مورد توجه بشر قرار دارد و بسیاری از بیماری هایی که از اضمحلال سیستم عصبی ایجاد می شود با پیری سلولی مرتبط است و شناسایی فاکتورهای دخیل از جمله پروتیئن ها در این عوامل راه را برای بسیاری از موضوعات کلینیکی باز می کند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مصطفی رضایی طاویرانی - رئیس موسسه خدمات پژوهشی عصر نوین عصر امروز در جمع خبرنگاران افزود: در این پروژه سلول های بنیادی انسان و سلول های پشتیبان در سیستم عصبی انسان مطالعه قرار گرفتند.

وی گفت: مطالعه سلولی با روش معمول انجام شده و با ویژگی متداول مطالعه و آماده شده است. برای استخراج پروتئین، جداسازی انجام گرفت و به کمک نرم افزارهای بیوانفورماتیک پروتئین ها شناسایی شدند.

رضایی خاطرنشان کرد: پروتئین ها در سلول های بنیادی مزانشیمی انسان به نام آستروسیت ها شناسایی شدند و پروتئین های استخراج شده از هر کدام از نمونه ها، معرف یک پروتئین است . این سلول ها با سه عمر پیری، متوسط و جوانی شناسایی شده است.

وی افزود: این نمونه پروتئین های جداشده ها مورد مطالعات قرار گرفته است. همچنین در این بخش الگوی پروتئین نیز پیگیری شد و در درون ژل ها توسط نرم افزار بیوانفورماتیک مقایسه و شدت بیان آنها مشخص شد. فراوانی مقدار پروتئین ها و تأثیر آنها در پیری مورد شناسایی قرار گرفت.

رئیس موسسه خدمات پژوهشی عصر نوین افزود: فرآیند پیری فرآیندی است که بسیار مورد توجه بشر قرار دارد و بسیاری از بیماری هایی که از اضمحلال سیستم عصبی ایجاد می شود با پیری سلولی مرتبط است و شناسایی فاکتورهای دخیل در این عوامل راه را برای بسیاری از موضوعات کلینیکی باز می کند.

وی یاد آور شد: وقتی که عامل یک پروتیئن بیان می شود می توان آن را هدایت کرد و با دارو از رسیدن آن به سلول و مرحله بیماری جلوگیری کرد.

رضایی گفت: دو مقاله از این مطالعه تهیه شده است که به زودی در مجلات معتبر ارائه می شود.