خبرگزاری مهر- گروه استانها: ستاد مدیریت بحران لرستان شامگاه شنبه بدون حضور سید موسی خادمی رئیس ستاد مدیریت بحران لرستان و غلامرضا آقامیرزایی مدیرکل مدیریت بحران این استان در حالی برگزار شد که احمد مرادپور معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار لرستان ریاست آن را به عهده داشت.
بی نظمی و همهمه در ستاد مدیریت بحران
جلسه ای که با تاخیر برگزار شد و بی نظمی و همهمه اعضای ستاد در آن مشهود بود.
دستور کار نخست ستاد مدیریت بحران بررسی موضوع اختصاص اعتبار امهال وام های کشاورزانی بود که از خشکسالی خسارت دیده بودند و پس از موضوع ورود سامانه بارشی قوی به لرستان از سوی مدیرکل هواشناسی لرستان بررسی و هشدارهای لازم به اعضای ستاد مدیریت بحران داده شد.
بررسی وضعیت زمین لغزش شهرستان الیگودرز که موجب تخریب جاده الیگودرز- زز و ماهرو شد و راه دسترسی ۱۴۷ روستا را مسدود کرد، دستور کار دیگر جلسه بود که سخنان حاشیه ای معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار لرستان این دستور کار جلسه را به محل بحث و جدل تبدیل کرد.
جلسه امروز بیشتر حالت ارائه گزارش و گِله و این داستان ها بود!
احمد مرادپور در سخنان خود ضمن گلایه مندی از روند برگزاری جلسه گفت: جلسه امروز بیشتر حالت ارائه گزارش و گِله و این داستان ها بود.
معاون استاندار لرستان: در مورد زمین لغزش الیگودرز فقط خدا کمک کرد، ما خیلی نقشی نداشتیم و فقط رفتیم نگاه کردیم!
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان با اشاره به اینکه جمعه گذشته یک ریزش در الیگودرز به دلایل طبیعی اتفاق افتاد و رودخانه «مورزرین» را مسدود کرد، اظهار داشت: همه نگران شدیم، بعد یک دفعه خدا کمک کرد و اتفاقی نیفتاد.
وی ادامه داد: فقط خدا کمک کرد، ما خیلی نقشی نداشتیم و فقط رفتیم نگاه کردیم!
مرادپور افزود: البته تشکر می کنم از کسانی که خدمات دادند به مردمی که آن طرف گردنه ها گیر کرده بودند.
فرماندار الیگودرز: من موافق شما نیستم
این سخنان معاون استاندار لرستان واکنش فرماندار الیگودرز را برانگیخت تا حمید کشکولی بگوید «من موافق شما نیستم؛ تلاش های بسیاری صورت گرفته است»
معاون استاندار لرستان که سعی در اصلاح سخنان حاشیه ای خود داشت، رسانه ها را مخاطب خود قرار داد و گفت: منظورم از صحبت هایی که شد روی آن سیل بند است که اگر فردا بارندگی شدید شود و سیل بند تحمل نگه داری آب را نداشته باشد و آب سیل بند را با خود ببرد، تاسیسات پرورش ماهی منطقه و تاسیسات طرح انتقال آب قم رود آسیب می بیند.
مرادپور خاطرنشان کرد: اگر به روستاهای مسیر آسیبی وارد شود خود را سرزنش می کنیم که ای کاش این چند روز که وقت داشتیم کاری می کردیم.
تنها نگرانی ما از باب این است که تاسیسات قم رود تخریب شود
فرماندار الیگودرز در پاسخ به این سخنان احمد مراد پور به اقدامات صورت گرفته برای رفع خطر زمین لغزش در منطقه اشاره کرد و اظهار داشت: ماهی های مزارع پرورش ماهی منطقه را اکثرا تخلیه کرده ایم و تنها نگرانی ما از باب این است که تاسیسات قم رود تخریب شود.
حمید کشکولی با بیان اینکه دهیاری های منطقه را هشدار داده ایم و هوشیاریم که به محض اینکه اتفاقی بیفتد دهیاری ها روستاها را تخلیه کنند، تصریح کرد: در این مدت خدمات زیادی انجام شد و در عین حال کمترین هزینه را برای استان داشتیم و تنها سه بار از شما و استاندار کمک گرفتیم.
وی یادآور شد: در محل سیل بند ایجاد شده روی رودخانه «مورزرین» نیز دریچه ای ایجاد کرده ایم که آب رودخانه به تدریج خارج شود.
با بارش باران تِز آقای دکتر به هم می خورد!
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار لرستان که بار دیگر به دنبال مدیریت جلسه و اصلاح سخنان خود بود، گفت: اتفاق الیگودرز یک اتفاق ملی است و اگر خسارت وارد کند باید کلی آدم بنشیند آن را تجزیه و تحلیل کند.
مرادپور با بیان اینکه زمین لغزش رخ داده ۳۰۰ متر طول و ۱۰۰ متر ارتفاع دارد، یک منطقه برفی و یخی است و هیچ وسیله مکانیکی نمی شود به منطقه برود، تصریح کرد: در عین حال ۴ میلیون مترمکعب آوار وارد رودخانه شده است و اگر به منطقه زمین لغزش نیز دست بزنیم آوار بعدی می آید.
وی با اشاره به اینکه میرزایی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان در مورد این زمین لغزش گزارشی تهیه کرده بود و به درستی تهیه شده بود به جز قسمت آخر که گفته منطقه یخی است و هیچ جای نگرانی نیست و زمین لغزش به همین شکل می ماند، ادامه داد: الان دوستان می گویند بارندگی می شود و اگر باران داشته باشیم تز آقای دکتر به هم می خورد!
معاون استاندار لرستان با بیان اینکه اگر یخ بود تا تابستان نگرانی نداشتیم، اما اگر باران بیاید برنامه ها به هم می خورد، تصریح کرد: بهترین راه این است با نیروی انسانی آن هم با تجهیزات کامل یک مقداری دهنه خروج آب در محل سیل بند ایجاد شده را باز کنند و فعلا از حجم آب کم کنیم که اگر اتفاقی افتاد خیلی خسارت نزند.
به هر روی جلسه ستاد مدیریت بحران لرستان با همین وضع آشفته و مدیریت نشده ادامه یافت تا در نهایت این ستاد بدون هیچ هماهنگی و مصوبه ای به استقبال بارش های سیل آسایی که از فردا وارد لرستان می شود برود و در نهایت تنها خرابی ها و خسارات ناشی از سیلاب برای مردم بماند و مدیریت بحران پیش از وقوع حوادث مغفول بماند.