حجت الاسلام رضا الهیمنش در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه شخصیتهای ائمه معصومین(ع) پیوسته همراه و همتای قرآن است، گفت: اگر رسول اکرم(ص) فرمودند من در میان شما دو گوهر گرانبهای قرآن و اهل بیت(ع) را باقی میگذارم که تا روز قیامت از هم جدا نمیشوند طبیعتاً شخصیت حضرت زهرا(س) نیز جزو اینهاست.
وی عنوان کرد: از آنجایی که حضرت زهرا(س) جزو اهل بیت(ع) هستند بنابراین عبادت و ارتباطاتش با خداوند و ارتباطشان با همسر میتواند الگو باشد.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: قواعد کلی و حکمتها هیچگاه کهنه نمیشوند در حالی که قوانین جزئی ممکن است تغییر کنند اما قوانین کلی همیشه زیربنا هستند و باقی میمانند و اساس همه قواعد و قوانین به حق تعالی بازمیگردد زیرا خداوند ازلی و ابدی است.
وی ادامه داد: این قوانین که سنتهای حاکم بر هستی است تغییر نمیکنند که منظور از سنتها قوانین کلی است که با گذر زمان تغییر نمیکند.
عبودیت در برابر خدا کهنه شدنی نیست
حجت الاسلام الهی منش بیان کرد: یکی از این قوانین عبودیت در برابر خداست که کهنه شدنی نیست و همیشگی است که زندگی حضرت زهرا(س) پر از ظهورات عبودیت است.
وی ادامه داد: عبودیت تنها نماز نیست بلکه کل زندگی انسان باید بر اساس خواست الهی تنظیم شود و انسان باید هر جا که خداوند نمیخواهد، قهر و کینه را نسبت به موجودات پاک کند و مسائل شخصی خود را کنار بگذارد که این مسئله به صورت جامع و عالی در حضرت زهرا(س) وجود دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب بیان کرد: گریه حضرت زهرا(س) هیچگاه برای مسائل شخصی نبوده و حتی اعتراضشان به از بین رفتن حقوق حضرت علی(ع) به دلیل مسائل شخصی نبود بلکه به دلیل تضییع حقوق اجتماعی ایشان توسط خلافت بود.
وی گفت: افرادی مانند حضرت زهرا(س) هیچگاه در برابر مسائل فردی کوچکترین اعتراضی نمیکردند بلکه با گذشت و صبر با آن مسائل برخورد میکردند که این مسئله یکی از قوانین و حکمتهایی است که در سطح هستی پیوسته حاکم بوده و حضرت زهرا(س) به آن توجه داشته است.
حضرت زهرا(س) نمونه کامل عمل سنتها و قوانین الهی است
حجت الاسلام الهی منش عنوان کرد: یکی از قوانین و سنتهای الهی این است که انسان به حفظ پاکی بپردازد زیرا خداوند نیز انسان را پاک آفریده است از این رو انسان باید تلاش کند خود را از هر گونه آلودگی بزداید و حضرت زهرا(س) نیز نمونه کامل عمل به این سنتها و قوانین است.
وی بیان کرد: اراده ائمه معصومین(س) همواره این بوده است که پاک باشند و صفای انسانی خود را پیوسته افزایش دهند و خداوند نیز به آنها برکت داده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: قرآن میفرماید که اگر نعمتی به شما دادیم و در مقام شکرگذاری برآمدید ما نیز این نعمت را افزایش میدهیم.
وی ادامه داد: خداوند انسان را با فطرت توحیدی و پاک آفریده است و انسان نیز باید همه وجودش را از آلودگی پاک کند تا خداوند نیز این نعمتها را زیاد کند.
حجت الاسلام الهی منش بیان کرد: عبودیت و بندگی حضرت زهرا(س) میتواند امروز برای همه جامعه بشری الگو باشد، همچنین تطهیر و طهارتی که در وجود ایشان بود نیز یکی از مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد.