بندرعباس - رئیس مرکز اقیانوس‌شناسی خلیج فارس گفت: تورهای رهاشده صیادی در دریا می‌تواند تا ده‌ها سال باقی بماند و لاک پشت‌ها، پستانداران دریایی و آبزیان را گرفتار کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، صمد حمزه ئی رییس مرکز اقیانوس شناسی، اظهار داشت: این تورهای سرگردان که توسط ماهیگیران صنعتی و سنتی به دلایل مختلف مانند گیر کردن در سخره‌های دریایی، آبسنگهای مرجانی و یا زائده‌های کف دریا در دریا رها می‌شود و به علت جنس پلاستیکی یا نخی عملا در دریا از بین نمی‌رود و تا ده‌ها سال می‌تواند موجودات دریایی را به دام بیندازد.

وی افزود: با آنکه آمار دقیقی از تعداد لاک‌پشت‌های دریایی که به دام این تورهای سرگردان می‌افتد وجود ندارد اما شواهد نشان می‌دهد تعدادی از لاک‌پشت‌ها با تورهای پیچیده شده در بدن در ساحل از بین رفته‌اند.

رئیس مرکز اقیانوس شناسی خلیج فارس تصریح کرد: از میان لاک‌پشت‌های موجود در دنیا پنج گونه در سواحل خلیج‌فارس و دریای عمان شناسایی و مشاهده شده‌اند؛ لاک‌پشت سبز، پوزه عقابی، سرخ، زیتونی و چرمی این پنج گونه‌اند. اما در قسمت‌های شمالی سواحل خلیج‌فارس و دریای عمان یعنی در سواحل ایران وجود دوگونه سبز و عقابی کاملاً به اثبات رسیده است که اولی در خطر انقراض و دومی در آستانه انقراض و نابودی قرار دارد.

حمزه ئی ادامه داد: در بسیاری از کشورها برای محافظت از لاک‌پشت‌ها تیم‌های غواصی اقدام به جمع‌آوری تورهای سرگردان کف دریا می‌کنند و یا با گشت‌های دوره ای لاک پشت‌های به دام افتاده در تورهای صیادی را نجات می‌دهند.

وی افزود: به غیر از تورهای صیادی پلاستیک‌ها و پره‌های کشتی‌ها و قایق‌ها عامل دیگری برای از بین رفتن لاک‌پشت‌های دریایی هستند.