تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۷:۴۷

آمل - آوازهای اصیل هنرمندان بومی در همایش استانی در قلمرو موسیقی مازندران در آمل طنین انداز شد.

به گزارش خبرنگار مهر، درقلمرو موسیقی مازندران" عنوان دومین دوره همایش استانی موسیقی مازندران به میزبانی شهرستان آمل بود که شنبه شب با حضور پیشکسوتان و محققان این هنربومی واصیل مردمان این خطه شمال کشور در این شهرستان مورد نقد وبررسی کارشناسی قرار گرفت.

دراین همایش که شنبه شب درمجتمع فرهنگی وهنری ولی عصر(عج) اداره فرهنگ وارشاد اسلامی شهرستان آمل برگزار شد، " فضل‌الله دهقان نوازنده، آهنگساز و پژوهشگر موسیقی فولک مازندران، "حسین علمباز، محمد ابراهیم عالمی، محمدرضا کاظمی، محسن علیزاده و علی علیزاده" از هنرمندان برجسته‌ای این بخش به جایگاه ونقش موسیقی وتحولات صورت گرفته صحبت کردند.

تحلیلی بر آوازهای مازندرانی همچون" امیری، طالبا، کتولی، نجما " و نیز سازهایی چون نقاره و سرنا از جمله موضوعات اصلی این هماش بوده که مورد بررسی هنرمندان وکارشناسان این بخش قرارگرفت.

دبیردومین دوره همایش استانی موسیقی مازندران دراین حاشیه این همایش گفت، که موسیقی مازندران با توجه به پیشینه تاریخی قوم ساکن در منطقه، وسعت جغرافیایی و طبیعت زیبا و متنوع از گستره وواریتھای گوناگونی برخوردار است.

خسرو علیزاده افزود: موسیقی محلی مازندران ، ھمانند سایر نقاط کشور اگرچه کاراکتر و حال ھوای خاص خود را دارد ، اما ھسته اصلی آن را موسیقی ملی تشکیل می دھد و به رغم تفاوت ھا ، وجوه تشابه زیادی با این موسیقی دارد و از زیر شاخه ھای آن محسوب می شود کما اینکه تمامی الحان موسیقی مناطق را می توان در آوازھای ھفت گانه از قبیل شور ، سه گاه ، چھار گاه ، راست پنجگاه ، ماھور ، نوا و ھمایون جست.

وی ادامه داد، موسیقی مازندران نیز با توجه به این قاعده کلی مانند موسیقی ھای سایر مناطق با یک رابطه تاثیر و تاثر برگرفته از فرھنگ ، آداب ورسوم و باورھای ایرانی بوده و در عین حال نشان از ظرایف و ویژگی ھای منطقه ای دارد.

دبیردومین دوره همایش استانی موسیقی مازندران اضافه کرد، خصیصه ھای اقلیمی و طبیعی منطقه به وضوح در اشعار و ملودی ھای مازندران دیده می شود و عناصر زنده و ملموس طبیعت اعم ازناھمواری ھا ، کوه ، جنگل ، دریا و مشاغل دامپروری و کشاورزی در ھنرھای مختلف منطقه از جمله موسیقی نمایان است.

علیزاده یادآروشد، که مازندران ، به دلیل طول جغرافیایی و حضور اقوام و فرھنگ ھای مختلف ، ھمچنین ھمجواری با برخی اقوام و طوایف ، از فرھنگ ھای مختلفی تاثیر پذیرفتھ و این تاثیر در موسیقی منطقھ نیز خود را نشان می دھد.