به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، نمایندگان پنج عضو دائم شورای امنیت ( فرانسه، انگلیس، آمریکا، چین و روسیه) به علاوه آلمان شب گذشته برای بررسی قطعنامه جدید تحریمها در دفتر نمایندگی انگلیس در مقر سازمان ملل متحد واقع در نیویورک به مدت 90 دقیقه دیدار و درباره ارکان و عناصر پیش نویس این قطعنامه بحث و رایزنی کردند.
هم " وانگ گوانگیا" نماینده چین و هم " ویتالی چورکین" نماینده روسیه گفتند که پیش نویس جدید تحریمها به ایران 60 روز مهلت خواهد داد تا از درخواستهای شورای امنیت پیروی کند که این درخواستها همان متوقف کردن برنامه سوخت هسته ای و یا روبرو شدن با تحریمهای بیشتر است.
وانگ پس از این نشست در جمع خبرنگاران گفت :"موارد مشترک زیادی وجود دارند، اما اختلافاتی هم وجود دارد. ما خواهان گسترش ( قطعنامه 1737 شورای امنیت که در ماه دسامبر تایید شد) به گونه ای افزایشی و متناسب هستیم.""
" آلجاندرو ولف" کفیل نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد ضمن ابراز امیدواری به اینکه پیش نویس تایید شده قطعنامه جدید به زودی تهیه شود، گفت:" ما در حال بحث و گفتگو درباره عناصری هستیم که در قطعنامه 1737 آمده است."
به گفته وانگ، گفتگوی این شش نماینده سه شنبه شب ادامه خواهد یافت.
چورکین نیز اظهار داشت : فردا گزارشی از مسیر گفتگوهای ما در اختیار 10 عضو غیر دائم شورای امنیت قرار خواهد گرفت.
وی تصریح کرد:"ما آنها را درجریان پیشرفت گفتگوها قرار خواهیم داد. فرصت بسیار خوبی وجود دارد که قطعنامه پیشنهاد شده طی ماه جاری مورد پذیرش قرار گیرد."
" توماس ماتوسک" نماینده آلمان نیز گفت که ما ممنوعیت سفر مقامهای ایرانی که در برنامه های ممنوع شده هسته ای و موشکی شرکت دارند و همچنین گسترش مسدود کردن سرمایه های افراد و لیست آیتم هایی را که ایران از واردات و صادرات آنها ممنوع می شود، مد نظر داریم.
وی افزود:" لحنی که ما در این دور از چانه زنیها استفاده می کنیم، نرم و معتدل است."
ماتوسک گفت : پیشنهاد آمریکا برای تحریم تسلیحاتی با مخالفت شدید روسیه و چین روبرو شد.
"ژان مارک دلاسابلیر"نماینده فرانسه هم ادعا کرد:" در این نشست بر توافق در زمینه یک دیدگاه افزایشی تاکید شد. ما بر اقداماتی تمرکز کردیم که می تواند برای متقاعد کردن ایران در جهت تعلیق فعالیتهای خطرناک آن و بازگشت به میز مذاکره مورد پذیرش قرار گیرد."
این در حالی بود که " خاویر سولانا" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بروکسل گفت:" اتحادیه اروپا می خواهد کار بر روی مسیر دوگانه را ادامه دهد . ما همواره باز بودن باب مذاکرات را پیشنهاد کرده ایم."