خبرگزاری مهر -گروه استانها: ورزش همگانی همواره از تأکیدات ویژه مقام معظم رهبری بوده و ایشان در صحبتهای خود یکی از نیازهای اساسی کشور را فراگیر شدن ورزش همگانی میان مردم دانستهاند از همین رو فدراسیون ورزشهای همگانی کشور با ایجاد یک سند چشمانداز تا افق ۱۴۰۴ برآنند تا ۵۰ درصد جمعیت کشور جذب ورزش همگانی شوند.
فدراسیون ورزش همگانی با شعار «ورزش برای همه» سعی در نزدیک کردن مردم به ورزش دارد بهگونهای که معتقد است با توجه به سلیقه و علاقه مردم، هر کس، هرکجا، هر وقت با هر بودجه بتواند ورزش کند.
فدراسیون ورزش همگانی با ترکیب مجمع عمومی که منتخب نمایندگان و رؤسای هیئتهای ورزش همگانی استانها و سازمانها است، بهمنظور اداره امور ورزش همگانی در قالب انجمنهای تخصصی- ورزشی از کمیتههای مختلفی استفاده میکند و متولی گسترش فعالیتهای ورزشی مردمی در سطح کشور است.
تشکیل شورای ورزش همگانی در استان ها
در استانها برای رسیدن به اهداف ورزش همگانی و گسترش آن در بالاترین سطح شورای ورزش همگانی با حضور دستگاههای مختلف با ریاست استاندار و یا معاونین استاندار برگزار میشود.
فلسفه شورای ورزش همگانی پایکار آمدن تمامی دستگاهها برای رسیدن به افق ۱۴۰۴ است تا از همه ظرفیت یک استان برای رسیدن به این هدف استفاده شود و در این شورا باید راهکارهای رسیدن به این هدف ارائه شود و اگر موانعی بر سر این راه وجود دارد باید با یک خرد جمعی این موانع برطرف شود.
اما متأسفانه در استان همدان فلسفه وجود شورای همگانی فراموششده و بیشتر شورای ورزش همگانی در همدان یک جنبه نمایشی دارد و تنها با ارائه گزارش ختم میشود و اصلاً ارائه راهکار و رفع موانع در این شورا مطرح نیست.
در آخرین جلسه شورای ورزش همگانی همدان بیشتر دستگاهها در سکوت حضور داشتند و بیشتر وقت این نشست به پخش کلیپی از هیئت ورزشهای بومی و محلی و ارائه گزارش عریض و طویل این هیئت ختم شد در صورتی که شورای ورزش همگانی جای ارائه گزارش نیست به طوری که این وضعیت به اعتراض مدیرکل ورزش و جوانان استان و رئیس هیئت ورزشهای همگانی هم ختم شد.
فلسفه شورای ورزش همگانی ارائه گزارش دستگاه نیست
مدیرکل ورزش و جوانان استان همدان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به شورای ورزش همگانی استان همدان اظهار داشت: یکی از بزرگترین مشکلاتی که ما در این حوزه از گذشته داشتیم متأسفانه نداشتن یک برنامه منسجم برای برنامهریزی و استفاده از ظرفیتهای این شورا بوده است.
محسن جهانشیر بابیان اینکه فلسفه شورای ورزش همگانی برای همه دستگاههای اجرایی تبیین شده و کارگروههای تخصصی را در دستور کار قرار خواهیم داد، گفت: امیدواریم از ابتدای سال ۹۸ با یک برنامه منسجم و مدون راهکارهای خوبی را برای اجرای مستمر این جلسات که حداقل برای سال نخست ۴ جلسه بهصورت فصلی برگزار کنیم.
مدیرکل ورزش و جوانان استان همدان خاطرنشان کرد: همچنین کمیتههای تخصصی نیز باید بهصورت ماهیانه جلسات خود را برگزار کنند و جلسه اول را برای ارائه راهکارها و رفع موانع قرار خواهیم داد.
جهانشیر بابیان اینکه فلسفه شورای ورزش همگانی ارائه گزارش دستگاه نیست، بیان کرد: باید دستگاهها برنامهریزی و مدیریت کنند تا بتوانند ورزش را بهصورت همگانی گسترش دهند.
مدیرکل ورزش و جوانان استان همدان عنوان کرد: باید تلاش کنیم تا در سال ۱۴۰۴ نیمی از جمعیت استان جذب ورزش همگانی شده باشند و این امر در صورتی محقق میشود که همه دستگاههای استان پایکار باشند.
زیرساختها برای رسیدن به افق ۱۴۰۴ مناسب نیست
رئیس هیئت ورزشهای همگانی استان همدان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به فلسفه شورای ورزش همگانی اظهار داشت: ما نباید در شورای ورزش همگانی تنها به ارائه گزارش بسنده کنیم و اصلاً فلسفه وجودی شورای ورزش همگانی ارائه گزارش نیست.
هادی سبزواری افزود: در شورای ورزش همگانی باید دستگاه به ارائه راهکار و رفع موانع در راه همگانی کردن ورزش همگانی بپردازند و باید ظرفیت خود را در این راه به کار گیرند.
وی بابیان اینکه با این شرایط به افق ۱۴۰۴ نخواهیم رسید، بیان کرد: زیرساخت لازم در استان برای رسیدن به این هدف فراهم نیست و هر دستگاهی که فضای ورزشی و سالن در اختیار دارد باید در این راه هیئت ورزشهای همگانی را کمک کند.
سبزواری عنوان کرد: برای اینکه بتوانیم در سال ۱۴۰۴ حداقل نیمی از جمعیت استان را جذب ورزش همگانی کنیم باید از ظرفیت تمامی دستگاههای اجرایی استان در این راه کمک بگیریم و همه باید پایکار باشند.
آماده همکاری با دستگاه ورزش و هیئت ورزشهای همگانی هستیم
مدیرعامل سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری همدان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به عملکرد این سازمان در ورزش همگانی اظهار داشت: بعد از اداره کل ورزش و جوانان استان و هیئت ورزشهای همگانی که ماهیتی ورزشی دارند سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری همدان بیشترین نقش را در میان تمامی دستگاهها در امر ورزش همگانی و حرفهای ایفا میکند.
سعید خوشبخت افزود: توسعه ورزش شهروندی یکی از وظایف سازمان است و با عنوان ورزش محلات در استان همدان المپیاد ورزش محلات در رشتههای مختلف فوتبال، کشتی، والیبال، هندبال و سایر رشتهها در حال برگزاری است.
وی با اشاره به مشارکت بالا در ورزش محلات شهرداری همدان بیان کرد: نزدیک به ۴ هزار نفر در رشتههای مختلف ورزشی در المپیاد ورزش محلات همدان در سنین مختلف و در بخش مرد و زن فعالیت میکنند.
خوشبخت خاطرنشان کرد: در بحث ایجاد زیرساختهای ورزشی هم تمام تلاش شهرداری گسترش این زیرساخت در مناطق مختلف شهر همدان بوده است.
وی عنوان کرد: خوشبختانه مناطق حاشیهنشین شهری همدان استقبال خوبی از المپیاد ورزش محلات دارند و در سال ۹۸ به دنبال این هستیم تمام نقاط شهرداریهای چهارگانه همدان در ورزش محلات همکاری داشته باشند.
خوشبخت با اشاره به فعالتر شدن بیشتر ورزش بانوان بیان کرد: معتقدیم در ۱۰ سال گذشته ورزش محلات در بخش ورزش بانوان آنطور که باید و شاید قدرتمند نبوده که دلایل مختلفی دارد اما امسال ورزش بانوان یکی از اولویتهای اصلی ما در برنامهریزیها خواهد بود.
مدیرعامل سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری همدان یادآور شد: ما این آمادگی را داریم که با همکاری دستگاه ورزش و هیئتهای مختلف ورزشی هرچه بیشتر در زمینه گسترش ورزش همگانی همکاری کنیم و امیدواریم بتوانیم با گسترش ورزش همگانی شهری پویا داشته باشیم.
دستگاههای اجرایی استان همدان در بحث همگانی کردن ورزش ضعیف عمل کردهاند
یکی از کارشناسان ورزش همدان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ضرورت فرهنگسازی گسترده در بخش ورزش همگانی اظهار داشت: در تمام دنیا ورزش همگانی از اهمیت بسیار ویژهای برخوردار بوده و در چندین سال گذشته در ایران نیز به همگانی کردن ورزش با توجه به تأکیدات رهبر انقلاب بیشتر توجه شده است.
علی اکبر اصغری افزود: متأسفانه در بحث فرهنگسازی در زمینه همگانی کردن ورزش بسیار ضعیف عمل شده و یکی از دستگاههای اجرایی که میتواند در این زمینه ورود پیدا کند آموزشوپرورش است که کاری در این زمینه انجام نداده است.
وی بابیان اینکه بیارزشترین کلاس در مدارس زنگ ورزش است، گفت: متأسفانه ورزش در مدارس اهمیت چندانی ندارد و همین موضوع از کودکی در ذهن کودکان بهگونهای القا میکند که ورزش کردن بحث بیفایده و تفریحی است.
قهرمانپروری و استعدادیابی از آموزشوپرورش شروع میشود
اصغری خاطرنشان کرد: در تمام دنیا قهرمانپروری و استعدادیابی از آموزشوپرورش شروع میشود که باید در ایران نیز به زنگ ورزش مدارس توجه بیشتری صورت بگیرد و تخصصی شود.
وی بابیان اینکه همگانی کردن ورزش تنها به عهده یک هیئت ورزشی نباید باشد، بیان کرد: اینکه تصور کنیم یک هیئت ورزشی میتواند نیمی از جمعیت جامعه را در عرض چند سال جذب ورزش کند خیال بسیار خامی است چون نه زیرساخت و نه ظرفیت این موضوع را دارند.
وی عنوان کرد: اکثر دستگاههای اجرایی استان دارای سالنها و زیرساخت ورزشی هستند و باید درصدی از منابع خود را هم به بحث ورزش اختصاص دهند و تا زمانی که این دستگاهها پایکار نیایند نمیتوان ورزش در سطح جامعه گسترش داد.
در پایان باید گفت اهمیت ورزش همگانی بیشک برای هیچکس پوشیده نیست و در سالی که به نام رونق تولید از سوی رهبر معظم انقلاب نامگذاری شده باید با توجه به بحث سلامت و نشاط جامعه که با بحث ورزش محقق میشود جامعه را به سمت رونق تولید سوق داد.
شورای ورزش همگانی همدان باید در سال ۹۸ از جنبه تبلیغاتی و ارائه گزارش عملکرد دستگاهها خارج شود و در این شورا به بحث ارائه راهکار و رفع موانع توجه بیشتری صورت بگیرد و نباید فلسفه این شورا به فراموشی سپرده شود تا بتوانیم در سال ۱۴۰۴ نیمی از جمعیت استان همدان را جذب ورزش همگانی کنیم.