ايران براي صادرات گاز به يونان و سپس به ايتاليا در حال مذاكره كردن با يونان است.

يك مقام آگاه در وزارت نفت در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي مهر، ضمن بيان اين مطلب گفت: با توجه به موقعيت جغرافيايي ايران ،  يونان تمايل خود را براي انتقال گاز ايران از طريق خط لوله گاز تبريز- آنكارا براي تامين نياز داخلي خود و انتقال آن به ايتاليا ابراز كرده است كه در حال مذاكره با اين كشور هستيم.
وي اضافه كرد: هنوز نتيجه مذاكرات قطعي نشده است چرا كه مذاكرات درباره صادرات گاز به كشورها نيازمند فرصت بيشتري است .
وي تصريح كرد: در صورتي كه توسعه خط لوله گاز ايران - تركيه به يونان تاسال 2004 عملي شود ايران مي تواند گاز خود را به  اروپا به عنوان يكي از بزرگترين بازارهاي گاز دنيا صادر كند .
اين مقام آگاه گفت: در حال حاضر گاز تركيه از گاز ايران و روسيه تامين مي شود كه در آينده اي نزديك ميزان واردات گاز به تركيه افزايش خواهد يافت.
اين كارشناس مسائل نفتي افزود: از نظر موقعيت جغرافيايي، ايران براي عرضه LNG به بازارهاي مختلف در سراسر جهان از موقعيت مناسبي برخوردار است و با توجه به اقداماتي كه در اين زمينه شده است ايران در حال تبديل شدن به يك عرضه كننده بلندمدت و قابل اتكا گاز طبيعي به بازارهاي جهاني است.
وي اظهارداشت: مطالعات مربوط به صادرات گاز در سال 1995 آغاز و در سال 1999 تكميل شد كه براساس آن جنبه هاي فني ، اقتصادي و حقوقي و مالي صادرات گاز به اروپا بررسي شد كه در آن دو گزينه خط لوله و LNG براي صادرات گاز به اروپا پيشنهاد شد .
وي درباره صادرات گاز به پاكستان اضافه كرد: با توجه به اينكه پاكستان حوزه گازي زمزم را كشف كرده  طرح خريد گاز خود را از ايران به تعويق انداخته است .
وي گفت: هند نيز براي ورادات گاز از ايران دو راه خط لوله از مسير پاكستان و واردات گاز به صورت LNG در منطقه غرب هند را بررسي مي كند كه واردات از طريق خط لوله نيازمند حل اختلافات هند و پاكستان است .
اين كارشناس كشورهاي جنوب خليج فارس را از مهمترين بازارهاي بالقوه گاز ايران عنوان و تصريح كرد: در حال حاضر سه كشور كويت ، امارات متحده عربي و عمان امكان واردات گاز از ايران از طريق خط لوله را دارند.
وي در پايان اضافه كرد: البته عمان خود داراي منابع غني گاز است اما با توجه به كاهش مخازن خود نياز به تامين گاز براي تداوم صادرات LNG است.