به گزارش خبرنگار مهر، دکتر وحید احمدی امروز در نشست هم اندیشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با استادان و صاحبنظران برجسته دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور با اشاره به اینکه این نشست دنباله اولین نشستی است که در سال ۹۷ برگزار شد، گفت: در اولین نشست بحث گستردگی دانشگاهها، بودجه، آئین نامه ارتقا، معیشت استادان، اخلاق پژوهشی، ارتباط جامعه و صنعت، افزایش اختیار اساتید و دانشگاهها، نقش دانشگاهها در حل مسائل جامعه و… در آن جلسه مطرح شد.
وی ادامه داد: همه نظرات جمع بندی و پس از آن در جلسات بعدی این محورها دسته بندی شد و نهایتاً تصمیم بر این شد که این نشستها در سالهای آتی به صورت تخصصیتر با تجزیه و تحلیل ادامه پیدا کند. همچنین قرار بر این شد بعد از تحلیل نظرات و موضوعات آنها را به عنوان پیشنهادات کاربردی ارائه دهیم. مقام معظم رهبری روی محورهای علم و پژوهش تاکید داشتهاند و محورهای بعدی عدالت، اخلاق و مبارزه با فساد و… است.
رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور گفت: در ابتدای سال ۹۸ مقام معظم رهبری نکاتی را مطرح کردند و مشکلات اقتصادی را جز محوریترین مشکلات اعلام کردند، مشکلات کارخانجات و تعطیلی آنها نیز از جمله این مسائل اقتصادی است. در کنار اینها بحث حضور فکری و اثر گذاری دانشگاهها جهت حل مسائل تقویت میشود. دانشگاه باید مدیریت و حضور عالمانه در این زمینه داشته باشد.
وی افزود: پس از گفتگوها نهایتاً بنا بر این شد موضوعات در قالب دو محور اساسی: ۱- تعامل دانشگاه با جامعه (آسیب شناسی وضع موجود، ارائه مدل در رفع آثار اقتصادی، اجرای اقتصاد مقاومتی، مسائل زیست محیطی، …) ۲- نظام مدیریت آموزش عالی بررسی شود.
احمدی تاکید کرد: ما در جلسات و نشستهایی که تا کنون در این زمینه برگزار شده است اقداماتی انجام دادهایم که عبارتند از مکاتبه با دانشگاهها جهت معرفی نماینده، مکاتبه با نمایندگان دانشگاهها، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری جهت ارائه دیدگاهها و نظرات حول محورهای نشست، دریافت نقطه نظرات استادان صاحبنظر در خصوص محورهای نشست و در نهایت جمع بندی و تدوین کتابچه.