یک کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه سفر ظریف به سوریه در گسترش روابط میان تهران و دمشق تاثیرگذار است، گفت: این سفر در جهت افزایش ثبات و امنیت کشورهای منطقه موثر خواهد بود.

محمد اخباری کارشناس مسائل منطقه در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص سفر وزیر امور خارجه کشورمان به سوریه متعاقب سفر اخیر بشار اسد به تهران و اهمیت این قبیل رفت و آمدها در گسترش روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور، اظهار داشت: با توجه به سرسپردگی برخی از بازیگران منطقه به قدرت‌های فرامنطقه‌ای به خصوص آمریکا، روند امنیت بومی منطقه دچار مشکل شده و طبعاً این شرایط برای کشورهای عضو جبهه مقاومت که در برابر رژیم صهیونیستی قرار دارند مناسب نیست.

وی گفت: کشورهایی که خود را مسلمان و خادم‌الحرمین می‌دانستند و در گذشته در برابر رژیم صهیونیستی قرار داشتند، امروز با آن رژیم غاصب روابط خوبی داشته و این موضوع را هم آشکارا بیان می‌کنند. از طرف دیگر آنها از تروریستی خواندن سپاه توسط آمریکا حمایت کردند که این موضوعات نشان از افول ارزش‌های اصیل اسلامی در آن کشورها دارد. همین امر، منجر به افزایش تنش‌ها در منطقه شده که نمونه‌های آن هم در سال‌های اخیر برای سوریه، عراق و یمن به وضوح نمایان است.

این کارشناس مسائل منطقه بیان کرد: بنابراین، کشورهایی که در راستای اهداف مستقل خود در قالب جبهه مقاومت هستند و به خصوص سوریه که به عنوان خط مقدم جبهه مقاومت قرار دارد، باید رایزنی‌های متعددی را با یکدیگر داشته باشند تا مواضع سیاسی و عملیاتی خود را در مسیر توفیقات و مقاومت بیشتر در برابر رژیم صهیونیستی در منطقه، هماهنگ‌تر از گذشته کنند.

اخباری با اشاره به سفر ظریف به سوریه که به دعوت رئیس جمهور آن کشور انجام گرفت، تصریح کرد: این سفر از سوی رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در حالی صورت می‌گیرد که پیش از آن عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق و پیش تر از آن آقای اسد رئیس‌جمهور سوریه به تهران آمده بودند و مذاکرات خوبی را با مقامات عالی رتبه ایران داشتند که قطعاً در آینده تأثیرات آن را در روند تحولات منطقه شاهد خواهیم بود.

وی افزود: سفر آقای ظریف هم می‌تواند در گسترش روابط میان تهران و دمشق در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی، امنیتی و فرهنگی تأثیرگذار باشد. همچنین، این قبیل رفت و آمدهای مقامات دو طرف، زمینه را برای تقویت هر چه بیشتر روابط کشورهای جبهه مقاومت با یکدیگر فراهم آورد و در نهایت در جهت افزایش ثبات و امنیت تمام کشورهای منطقه مؤثر خواهد بود.

این کارشناس مسائل منطقه در پایان با اشاره به بازگشایی سفارت خانه برخی کشورهای عرب منطقه در سوریه، خاطرنشان کرد: در گذشته تصور برخی کشورهای مرتجع عرب از جمله عربستان و امارت بر این بود که دولت مشروع و قانونی آقای اسد در سوریه از بین خواهد رفت، ولی پس از ناامیدی از این موضوع، دستور کار دیگری را دنبال کردند و آن بازگشایی سفارت خانه‌های خود در دمشق بود تا بتوانند جای پای از دست داده خود را در سوریه بازیابند. اما حتماً تلاش‌های ایران، عراق، لبنان و دیگر طرف‌های مقاومت در سوریه، مؤثرتر از اقداماتی است که این کشورها انجام می‌دهند.