معاون امور بین الملل و برنامه ریزی سازمان انرژی اتمی که سرپرستی تیم مذاکراتی ایران را در گفتگو های ایران و روسیه بر سر نیروگاه هسته ای بوشهر برعهده داشته است در واکنش به ادعای خبرگزاری های غربی مبنی بر شکست مذاکرات اخیر در مسکو در این زمینه گفت : مذاکرات با شکست مواجه نشده است بلکه هفته آینده در تهران ادامه پیدا می کند و درادامه مذاکرات ایران پیشنهاداتی را که به عنوان راه حل مشکل مالی شرکت اتم استروی اکسپورت در نظر دارد ارائه خواهد کرد .
وی ابراز امید واری کرد دولت روسیه بر اساس توافقنامه ای که در 26 سپتامبر 2006 تائید کرده است نیروگاه اتمی بوشهر را در سپتامبر 2007 راه اندازی کند .
سعیدی همچنین گفت : امیدواریم دولت روسیه طبق همان توافقنامه 6 ماه قبل از راه اندازی نیروگاه بوشهر یعنی در پایان مارس 2007 ( 11 فروردین 86) سوخت اولیه این نیروگاه را به ایران بفرستد .
هیچ مانع حقوقی و فنی و مالی برای ارسال سوخت نیروگاه بوشهر وجود ندارد |
وی تاکید کرد : مسکو نیز برای ارسال سوخت مانع مالی نمی بیند .
علیرغم آمادگی ایران برای تحویل گرفتن سوخت نیروگاه بوشهر در اسفند ماه ( طبق قرارداد ) روسیه به بهانه عدم تکمیل نیروگاه در موعد مقرر خواستار به تعویق افتادن ارسال سوخت است.
اورانیوم مورد نیاز به عنوان سوخت نیروگاه بوشهر در صورت ارسال به این نیروگاه نوعی بازدارندگی نسبت به حمله به آن ایجاد می کند .
قرار داد نیروگاه بوشهر سال 1995 میلادی میان ایران و روسیه به طور کلید در دست و به ارزش 800 میلیون دلار بسته شد.
روسیه تاکنون تکمیل این نیروگاه را که به طور معمول 4 الی 6 سال به طور می انجامد ، به تعویق انداخته است و بارها پرداخت هزینه های بیشتری نسبت به قرار داد اولیه درخواست کرده است.
محمد سعیدی با اشاره به درخواست مجدد مسکو برای دریافت پول بیشتر و پرداخت پیش از موعد هزینه ها گفت : ایران حاضر است طبق پیشنهاد جدید خود پول بیشتر هم بدهد به شرط آنکه نیروگاه در موعد مقرر راه اندازی شود .