به گزارش خبرنگار مهر، احمد جمالی زاده چهارشنبه شب در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت اظهار داشت: به برکت نظام جمهوری اسلامی در ایران در حوزه بهداشت وضعیت بسیار خوب و مطلوبی داریم، در حالی که هنوز بسیاری از کشورهای دنیا نتوانسته اند مراقبتهای اولیه بهداشتی را برای مردم خود ارائه دهند.
وی یادآور شد: ایران نسبت به دیگر کشورها از نظر ارائه خدمات و مراقبتهای اولیه بهداشتی در وضعیت خوبی قرار دارد و در کل کشور مراکز بهداشتی حتی در دورترین نقاط محروم با تجهیزات، امکانات و نیرو ایجاد شده و خدماتش به طور رایگان در اختیار مردم قرار میدهد و تمام مردم به این مراکز دسترسی دارند.
وی ادامه داد: در رفسنجان و انار نیز همین طور است و جایی نداریم که مردم با کمترین زمان ممکن به خدمات اولیه بهداشتی دسترسی نداشته باشند، پرونده الکترونیکی سلامت برای همه افراد در این مراکز شهری و روستایی تشکیل شده و هر خدمتی که دریافت کنند در این پرونده و سامانه سیب سلامت رایگان است و ثبت میشود.
توزیع رایگان بالغ بر ۱۷ میلیارد ریال مکمل غذایی در رفسنجان و انار
معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی رفسنجان در ادامه گفت: در سال گذشته بالغ بر ۱۷ میلیارد ریال مکمل غذایی شامل قرصهای آهن، کلسیم، ویتامین دی، قطرههای آهن و مولتی ویتامین خریداری و در بین افراد گروه هدف نوزادان، دانش آموزان و مادران باردار و نیز کهنسالان رفسنجان و انار به طور رایگان توزیع شد.
جمالی زاده بیان داشت: سال گذشته ۳۴۵ هزار نفر جمعیت زیرپوشش ما در رفسنجان و انار دارای پرونده الکترونیک سلامت بودند و اکنون این رقم به ۳۵۰ هزار نفر رسیده است.
وی عنوان کرد: سال گذشته ۸۸ درصد جمعیت ما حداقل یک بار از خدمات بهداشتی درمانی استفاده کردند که از اهداف ما رساندن این رقم به ۱۰۰ درصد است که از خدماتی که در نهایت منجر به پیشگیری از بسیاری بیماریها میشود، استفاده کنند.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان رفسنجان با بیان اینکه سال گذشته ۴۰۰ هزار ویزیت و ۴۱۶ هزار آزمایش در مراکز بهداشتی درمانی شهرستان انجام شده است، اظهار کرد: در سال گذشته ۴۰ هزار دانش آموز در مدارس این دو شهرستان در دو مرحله جهت جلوگیری از پوسیدگی دندان فلوراید تراپی شدند. همچنین از نظر سلامت روان ۱۴۰ هزار نفر غربالگری و بررسی شدند و که از این تعداد ۲۱ هزار نفر دچار اختلالات روانی بودند که به روانپزشک، روانشناس و پزشک ارجاع داده شده و تحت درمان قرار گرفتند.
غربالگری ۸۳ هزار نفر در رفسنجان و انار از نظر بیماریهای قلبی و عروقی
معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی رفسنجان تصریح کرد: ۸۳ هزار نفر در رفسنجان و انار در سنین بالای ۳۰ سال از نظر بیماریهای قلبی و عروقی و دیگر بیماریها غربالگری و بررسی شدند، همچنین ۳۵ هزار خانم بین سنین ۳۰ تا ۶۹ ساله از نظر بیماری سرطان سینه غربالگری و بررسی شدند.
جمالی زاده ادامه داد: همچنین از نظر بیماری سرطان روده بزرگ هم ۲۰ هزار نفر از جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان مورد بررسی قرار گرفتند که تعداد زیادی از این رقم شناسایی شدند و درمان خواهند شد.
وی بیان کرد: توسعه مراکز خدمات جامع سلامت، احداث و بهسازی مراکز بهداشت و خانههای بهداشت در سراسر شهرستان را دیگر اقدامات این حوزه در دو شهرستان رفسنجان و انار است.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان رفسنجان در ادامه اظهار داشت: شایعترین دلیل مرگ کودکان زیر ۵ سال حوادث، سهل انگاری والدین، تصادفات، ریزش دیوار و مسمومیت با مواد شوینده و متادون است که در سال ۹۶ تعداد ۱۱ کودک زیر پنج سال در رفسنجان و انار بر اثر حوادث جان خود را از دست دادند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان ادامه داد: قبلاً شربت متادون را که والدین مصرف میکردند و این مایع را در شیشه سرماخوردگی در یخچال نگهداری میکردند و بنا به سهل انگاری کودک از این شربت هم مصرف میکرد. خوشبختانه از نظر مصرف متادون در کودکان سال گذشته با فرهنگسازی و آگاهسازی والدین این شربت متادون در شیشههای مخصوص نگهداری میشود که خوشبختانه تا کنون مرگ کودک زیر ۵ سال بر اثر مصرف متادون در رفسنجان و انار نداشتیم.
جمالی زاده همچنین به مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری مستقر در مرکز بهداشت خیابان امام اشاره کرد و گفت: مشاورههای اولیه انجام آزمایشات خون در خصوص اچ آی وی در این مرکز انجام میشود که در صورت مثبت بودن کلیه خدمات رایگان ارائه میشود.
وی افزود: اچ آی وی مثبت اگر به موقع شناسایی شود قابل درمان است و فرد میتواند به فعالیتهای روزانه خود ادامه دهد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان عنوان کرد: حدود ۱۴۰ نفر مبتلا به ایدز در رفسنجان شناسایی شده که تعدادی زنده هستند، تعدادی فوت شدند و برخی مهاجرت کرده اند.