به گزارش خبرنگار مهر، رضوان حکیم زاده شامگاه دوشنبه در آئین گشایش نمایشگاه یادگیری در آمل گفت: متأسفانه در سالهای اخیر عملکرد و معیارها فقط با کنکور سنجیده میشد و واقعاً بی راهه رفتن است، چرا که دانش آموزان باید طعم موفقیت را از کودکی بچشند از اینرو حذف رقابت محوری در برنامههای آموزش و پرورش در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه ضرورت تربیت در سند تحول حرکت به سمت تعالی و خداوند است، افزود: تربیت نباید فردی باشد، بلکه باید جمعی باشد زیرا تمام دعاهای قرآنی به صورت جمع آورده شده و این نشان دهنده جمع بودن امر تربیت است.
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه اگر در روشها و رویکردهایی که داریم در تضاد و تناقض با کرامت بخشی و عدالت آموزشی و تربیتی باشد، گفت: با ایجاد رقابت و اینکه همواره به فکر اول و روی سکو رفتن باشیم و این امتیازها را فقط برای یک قشر خاص درنظر بگیریم، برچسب زدن کم کاری و رقابتی کردن در میان دانش آموزان و تبعیض قائل شدن است.
حکیم زاده، رقابت زدایی را از طرحها محوری و کلیدی در آموزش و پرورش بیان و تصریح کرد: زمانی که ما هدف نظام آموزشی فقط اول تا سوم باشد، و اگر نیاز و ضرورت نخبهها در مدارس و مراکز علمی باشد و تعلیم برای این افراد باشد، پس بقیه افراد جامعه چه تعریفی از عدالت آموزشی برای آنها باید متصور شد.
وی ادامه داد، روشهای غلط در حال حذف شدن است و برگزاری آزمونهای تستی و مشابه آن برچیده و کارهای جمعی و مهارتی که با حضور حداکثری دانش آموزان باشند، تقویت و محوری خواهد شد.
خشونت زدایی همه جانبه از مدارس
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، همچنین از پیگیری این معاونت برای اجرای راهکارهایی برای کاهش و خشونت زدایی همه جانبه از در مدارس بیان کرد و گفت: نمیتوان در این مسیر تنها روی دانش آموزان و یا معلمان تمرکز کرد.
حکیم زاده گفت: با توجه به افزایش بازتاب تنبیههایی که این روزها در مدارس صورت میگیرد، در فضای مجازی، و از سوی دیگر افزایش میزان برخوردهای دور از شأن با معلمان توسط اولیا و گاهاً دانش آموزان، بار دیگر اهمیت تعلیم و تربیت و آسیب شناسی بحثهای روانی-اجتماعی در نهاد مدرسه و میان ذینفعان نظام تعلیم و تربیت که شامل دانش آموزان، معلمان، اولیا میشود، مشخص شده است.
وی یادآور شد، که به دنبال این هستیم که در شیوههای یادگیری مداخله و این حوزه را منعطف کنیم و در این مسیر گامهای مؤثری برداشته شده است.