به گزارش خبرگزاری مهر، نشست هیأت اندیشه ورز جامعه شناسی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با موضوع «جایگاه جامعه شناختی زندان به عنوان یک مرکز تأمینی و تربیتی با نظر به فقه و قانون» با حضور حجت الاسلام نجم الدین طبسی نویسنده کتابهای «موارد السجن فی النصوص و الفتاوی» و «النفی و التغریب فی مصادر التشریع الإسلامی» در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس برگزار شد.
حجت الاسلام طبسی در این نشست به تشریح کتب یاد شده پرداخت و خاطراتی از استقبال مراجع عظام تقلید، شخصیتهای علمی داخل و خارج از کشور از این کتاب را بیان کرد.
عضو جامعه مدرسین اظهار کرد: انگیزه اصلی این دو کتاب و سایر آثار مرتبط با این موضوع، کمک به نظام اسلامی بود. این کتاب مورد تفقد رهبر معظم انقلاب و بزرگانی همچون مرحوم آیت الله العظمی گلپایگانی و آیت الله العظمی سیستانی و سایر بزرگان و فقها قرار گرفت.
حجت الاسلام احمد مبلغی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس نیز در این نشست طی سخنانی گفت: در هیأت اندیشه ورز جامعه شناسی مرکز در ارتباط با موضوع زندان دنبال این هستیم تا علاوه بر موارد دسته بندی شده در کتاب «زندان و تبعید» و سایر میراثهای موجود در این زمینه، به ماهیت شناسی زندان در عصر حدیث بپردازیم.
وی ادامه داد: ما با مراجعه به این میراث کهن و نصوص دینی باید به این دیدگاه برسیم که آیا زندان در اسلام حداقلی است یا حداکثری؟، تعامل با خانوادهها چگونه است؟ رفاهیات و نفقه آنها باید چگونه باشد و ارتباط آن با سیاست جنایی و پرسشها و مسالههایی از این دست چیست؟
حجت الاسلام مبلغی گفت: هیأت اندیشه ورز جامعه شناسی مرکز در نهایت بعد از بحث و بررسی و جمع آوری مستندات باید به دو نتیجه برسد، ابتدا اینکه، اگر سیاستهای کشور در ارتباط با زندان قابل تدوین باشد پیشنهاداتی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارائه شود.
وی ادامه داد: نتیجه دوم اینکه، اگر بتوانیم قوانین مربوط به زندان را تنقیح و بر اساس دیدگاه اسلامی تکمیل و پیشنهاد کنیم.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به آسیبهای زندان گفت: متأسفانه گاهی زندان به جای متنبه کردن افراد، منجر به فساد خانوادهها نیز میشود به گونهای که با زندانی شدن یک نفر در ارتباط با بدهکاری یا فسادی که از او سر زده است، ممکن است یک جریان فساد از خانواده او و از آنجا به خانوادههای همجوار سرایت کند.
حجت الاسلام مبلغی گفت: باید در بحث تقنین نقطه نظرات و دیدگاه فقها را تزریق کنیم و بر اساس مباحث مطرح شده در جلسات و نشستها، باید به نظریهای دست پیدا کنیم.
وی با اشاره به اینکه بین نظریه و فتوا تفاوت وجود دارد، گفت: نظریه زیرساخت لازم را برای فتوا فراهم میسازد.
حجت الاسلام مبلغی، شرف الدین، حسین خیری، صادق نیا، کرم اللهی، کافی، احمدی منش، حسین گودرزی و امامی اعضای هیأت اندیشه ورز جامعه شناسی فقه و قانون مرکز تحقیقات اسلامی مجلس را تشکیل میدهند.